iPhone 7 se lansează în septembrie și deja sunt câteva articole de genul că „este cel mai plictisitor” update din istorie, că nu aduce ceva important nou, că lumea nu-l va mai cumpăra… Mi-am amintit că apare discuția asta în fiecare an, mai ales în vară.

iPhone 7 design nou-min

Sursa foto: Martin Hajek

Este adevărat: oamenii credeau că generația 7 va aduce un design radical nou, în general s-a schimbat design-ul de câte ori Apple a lansat o generație complet nouă, de exemplu 4 a fost deosebit de 3G/3GS, apoi 5 a fost oarecum diferit de 4S, 6 a diferit de 5S. Acum este clar că iPhone 7 nu va avea un design radical nou, de aceea mulți analiști zic că este plictisitor.

ads

Cu toate astea, sunt atâtea schimbări în noul terminal iPhone 7, sunt sigur că va avea succes. Au fost ani în care eram și eu sceptic, în care spuneam că varianta nouă nu se va vinde, că Apple va pierde teren, dar de fiecare dată au avut record de vânzări. Anul trecut au reușit acest record pentru că au lansat telefonul și în China. Oare anul acesta adaugă India în „primul val” de lansare iPhone?

Ce știm despre iPhone 7? Foarte puține lucruri concrete, dar foarte multe zvonuri neconfirmate. De exemplu, pare confirmat faptul că nu are mufa de căști 3.5 mm jack. Eu personal nu cred că are camera foto duală, cred că a fost o dumă. Noile imagini arată doar o lentilă mai mare, nu cameră duală.

Se confirmă de asemenea faptul că iPhone 7 nu are dungi pe spate. Celebrele dungi de la antenă au fost eliminate de pe spate, ele sunt acum pe lateralul telefonui așa că noul terminal Apple nu va avea probleme de rețea. Știm deja că iPhone 7 va aduce noul iOS 10. Va avea un ecran mai performant, un procesor mai puternic, posibil să aibă mai mult RAM, deși nu are nevoie.

iPhone 7 ar putea fi prima generație care renunță la 16GB, iar modelul de bază ar avea 32GB de stocare. Gata cu problemele de spațiu, cu veșnicele plângeri legate de lipsa cardului microSD. Apple nu vrea card microSD pentru că nu vrea ca utilizatorul să aibă propriul conținut, ci vrea ca fiecare utilizator iPhone să cumpere conținut din iTunes. Sigur că asta nu se întâmplă peste tot, mai ales în țările mai sărace. Dar ei cred că pot controla asta prin lipsa cardului de memorie.

Butonul de Home devine din ce în ce mai virtual, va fi o nouă tehnologie touch, un nou senzor de amprentă.

Cred că singurul punct la care Apple nu reușește să convingă utilizatorii de tip „heavy-user” este viața bateriei. Cred că iOS 10 va aduce noi moduri de economisire a energiei, procesorul Apple A10 va aduce noi moduri de reducere a consumului, iar senzorii de mișcare vor face ca telefonul rămas nemișcat să rămână „idle” cu un consum minim.

Lansarea iPhone 7 ar urma să fie în prima treime a lunii septembrie. Ultimii doi ani au adus lansări pe 9 septembrie, dar analiștii spun că anul acesta 9 septembrie este vineri, iar Apple nu face evenimente vinerea. În mod tradițional ei fac lansări marțea sau miercurea. Deci fie pe 6-7 septembrie, fie pe 13-14 septembrie. Cred că mai degrabă în prima parte.

Suse: TNW și PCAdvisor