Am testat laptopul de gaming Acer Nitro 5 (AN515-54), modelul cu placă grafică Nvidia GTX-1660 Ti. Este compact și ușor, are un design plăcut, dotări bune și este destul de accesibil din punct de vedere al prețului.
Update: a venit la test și Acer Nitro 5 AN515-55.


Testasem mai demult și varianta Acer Nitro 5 cu Ryzen și Radeon.

Pro și contra Acer Nitro 5

Avantaje:

  • design de gaming;
  • autonomie mare;
  • hardware decent;
  • preț destul de bun;

Dezavantaje:

  • performanțe de nivel mediu;
  • competiție mare de la rivali;

Detalii tehnice

Ecran: 15.6”, Full HD (1920 x 1080), 144 Hz, IPS
Procesor: Intel Core i7-8750H
Memorie: 16 GB RAM
Stocare: 1 TB
Dimensiuni: 363 x 255 x 25.9 mm
Greutate: 2.30 kg
Baterie: 58.75 Wh
OS: Win 10 Pro
Preț: aproximativ 4.500 lei

ads

Review Acer Nitro 5 (AN515-54)

Laptopul vine într-o cutie standard, cu un încărcător destul de masiv, vestea bună fiind că are cablurile suficient de lungi ca să nu stai tocmai lângă priză. Design-ul nu s-a modificat esențial față de versiunea anterioară testată, poate doar este un pic mai ușor. Din păcate este realizat din plastic, lucru care accentuează senzația de laptop de buget și nu model premium care poate fi luat la birou.

Ecranul tot Full HD, dar de data asta avem un panel de 144Hz, dedicat gamerilor, mari ales cei care joacă shoot-ere și au nevoie de fiecare secundă pentru performanțe mai bune.

Tastatura are butoane mari și bine delimitate, cu spații suficiente și comode la apăsare. Iluminarea în roșu poate fi utilă dacă lucrați seara și aveți nevoie să vedeți tastele. Are și un touchpad relativ obișnuit și opțiuni de conectivitate destul de multe. Nu lipsesc porturile USB, HDMI, mufă de căști. Din păcate nu are slot de carduri SD sau Thunderbolt.

În testele de autonomie a rezistat însă foarte bine, peste 5 ore la browsing și sub 5 ore la video playback, totuși, printre cele mai bune laptopuri de gaming din acest punct de vedere. Însă în testele de putere hardware nu stă bine și pe deasupra se și încălzește un pic, așa că nu este printre cele mai recomandabile sisteme din lume. Dar să nu uităm că are un preț relativ ok.

Concluzii

Acer Nitro 5 (AN515-54) este un laptop de gaming entry, bine dotat, cu un design ok și performanțe medii, disponibil la un preț relativ accesibil. Variante cu dotări mai slabe sunt diponibile de pe la 2.900 de lei, dar există și variante mai scumpe, în funcție de dotări (procesor, RAM, stocare). Varianta testată s-a dovedit echilibrată și cu dotări bune la acest nivel de preț.

Galerie foto