Am avut ocazia să testez Lenovo Yoga 920, un dispozitiv 2-în-1 cu Windows 10. Este un laptop foarte puternic, dar în același timp este și o tabletă acompaniată de creion digital pentru creativii din industrie. Practic este un dispozitiv atât pentru productivitate, cât și pentru relaxare, perfect pentru birou, dar și pentru acasă. De luat în delegație, dar și în vacanță, este partenerul aproape perfect pentru cei din IT.

Nu am filmat cu acest model, dar știu că vă plac filmele, așa că puteți vedea tot ce conține cutia laptopului în acest unboxing.



Detaliile complete despre acest laptop sunt pe site-ul oficial Lenovo, iar dacă vreți să îl cumpărați este la ofertă pe eMAG (link afiliat).

Pro și contra Yoga 920

Mi-a plăcut foarte mult:
– design-ul și realizarea premium, cum se simte în mână și cum arată;
– putere hardware și display foarte bun;
– este foarte ușor;
– utilizarea pe post de tabletă cu stylus;
– autonomie foarte mare;

Rămâne de discutat:
– nu are placă grafică dedicată;
– nu este un laptop foarte ieftin;
– utilizarea pe post de tabletă este limitată;

Experiența în utilizare

Îmi place genul ăsta de dispozitiv, este flexibil, ușor, dar și foarte puternic. Am testat în ultimii ani multe dintre produsele de acest gen, însă fie sunt prea grele (groase, dificil de utilizat), fie sunt prea ușoare și au autonomie redusă și performanțe foarte slabe, fie balamaua e aiurea – la unele nu permitea nici rotirea la 360 de grade. În fine, dacă există un model mai aproape de ceea ce ar trebui să fie, îl găsiți în seria Lenovo Yoga. Iar 920 este vârful de gamă pentru seria asta, este depășit doar de Thinkpad Carbon.

Procesorul acestui Yoga 920 este un Intel Core i7-8550U, pregătit pentru task-uri serioase, dar și ultra-low voltage, pentru autonoie bună. În testele de performanță a scos scoruri bune, dar nu are grafică dedicată și doar cu HD Graphics 620 are ceva probleme la aplicațiile mai intensive. Desigur, placa integrată a evoluat mult și are performanțe mult mai bune decât cele care le aveam pe vremuri. Dar comparat cu plăcile Nvidia sau Radeon, diferențele sunt mari. Laptopul are 8GB de RAM și stocare pe un SSD de 256 GB, care pentru început este ok, dar în timp o să vă ridice probleme, pentru că spațiul este ocupat pe măsură ce lucrați. Eu doar cu documente (PDF, JPG, Doc) am vreo 6 HDD-uri care totalizează peste 4TB. Aproape pline toate. Desigur, există totdeauna această opțiune de a avea hard-disc extern, iar mai nou puteți opta chiar pentru SSD extern.

Procesorul Intel este quad-core cu 8 threads, lansat pe finalul anului trecut, are nucleele la 1.8GHz, când sunt neutilizate își reduc frecvența, dar când este nevoie poate atinge oricând 4.0 GHz. Are 8MB de memorie cache, deci se descurcă foarte bine. Nucleele grafice sunt la 300MHz, dar pot atinge 1,1GHz la nevoie. Ecranul este de 13.9 inch într-un cadru de 13 inch, iar rezoluția este excelentă, UHD (3840 x 2160 pixeli). Imaginea e foarte bună, culorile sunt puternice, cu margini subțiri arată foarte bine.

În orice caz, ca la telefoane, este un dispozitiv care arată foarte bine, în plus este foarte bun ca funcționalitate. Este adevărat, nu veți juca cine știe ce jocuri video pe el, dar nu pentru asta este făcut. Ca la toate modelele de tip Yoga vine cu balamaua care pare că seamănă cu o curea de ceas metalică, nu știu cum au inventat balamaua asta, dar arată super și sunt convins că rezistă foarte mult în timp.

Este foarte bine că se poate utiliza în modul cort, uneori te uiți la filme pe Netflix sau HBO Go, alteori la clipuri pe Youtube, doar pui laptopul așa și urmărești conținutul video. De asemenea, la unele jocuri se poate juca fix așa, iar alteori când citești o carte sau pur și simplu rulezi un playlist de muzică, este foarte ok în acest mod. Ca tabletă nu este foarte util, da poți să desenezi sau să scrii de mână sau să faci notițe pe marginea unor cursuri. Dar nu este cu adevărat tabletă, nu poți rula Android și așa mai departe.

Pe de altă parte, este foarte bine că este și laptop. Are o tastatură aproape completă, destul de bine organizată. Poți să scrii foarte bine pe ea, chiar dacă unele butoane au fost mutate pentru a încăpea în spațiul dedicat. Butoanele sunt ok, destul de mari, iar Touchpad-ul este mare și ușor de utilizat. Nu s-a încins în timpul utilizării și am lucrat destul de ok pe el.

Pe lateral are porturi USB și USB Type-C, de asemenea mufă de căști. Pentru mai multă conectivitate aveți nevoie de accesorii suplimentare. Creionul digital este conectat prin Bluetooth și are un suport oficial care poate fi prins pe lateralul laptopului. Suportul este din plastic și se poate pierde dacă nu ești foarte atent. Creionul arată însă bine și funcționează ok.

Ce m-a impresionat foarte tare, dincolo de ecran, a fost autonomia oferită. Deși era pe la 80% arăta 12 ore și 45 de minute de utilizare, ceea ce putem spune că este impresionant. Desigur, ar mai fi scăzut în timp și mai ales dacă utilizam intensiv video sau alte aplicații. Dar la modul online, texte și scris pe blog ar fi unealta perfectă pentru evenimente. E ușor de luat în geantă, se accesează rapid, scrii foarte bine și ai o autonomie de invidiat.

Concluzii

LEnovo Yoga 920 este un dispozitiv 2-în-1 foarte versatil, bine făcut, cu un design excelent și foarte bun pentru călătorie. Ecranul foarte bun și touchscreen, autonomia mare oferită și faptul că este și puternic, nu doar ușor, contribuie la o experiență foarte bună. Este adevărat, nu este un dispozitiv ieftin, costă destul de mult, dar pentru profesioniști și oameni care călătoresc foarte mult este extrem de util. Din punctul meu de vedere este de recomandat. Toate activitățile obișnuite se vor derula foarte ok datorită procesorului puternic, bateria ține foarte mult, iar dispozitivul este gândit să fie rezistent și ușor.
Dacă v-a plăcut acest model și vreți să îl cumpărați, nu exizați să folosiți link-ul meu afiliat.
Dacă aveți întrebări despre el, le aștept în comentariile la articol.

Galerie foto