Intamplator, din cand in cand ne uitam cu copii la Minimax. Adica ii lasam sa se uite, in timp ce noi lucram. Nu foarte des din fericire. Alaltaieri dupamasa era un episod din "Povesti din folclorul maghiar". Povestea era cu un baiat porcar si o fata, inteleg ca e printesa. Baiatul ii zice: "daca iti ridici putin fusta, iti dau un porc". Sta fata, se gandeste, nu vrea, dar pina la urma o face. Baiatul se intoarce acasa si povesteste ca lupul i-a mancat porcul. Noi, pe faza, schimbam canalul. A doua zi, povestea se repeta cu rochia ridicata pana la brau, pentru ca in final sa primeasca si al treilea purcelus, cu poalele rochiei ridicate pana la gat.

Astazi, suprinzator, apare si o scrisoare CNA. Institutie a decis sa trimita o scrisoare de atentionare postului de televiziune pentru copii – Minimax TV, pentru scene "cu comportament indecent" identificate in ecranizarea unei povesti din folclorul maghiar. Intitulat "Semnele de nastere ale printesei", desenul animat prezinta o fata de imparat dispusa sa-si arate trupul in schimbul unor purcelusi dansatori, pentru ca in final sa ajunga in pat cu doi dintre pretendentii sai.

CNA s-a mai confruntat cu situatii similare in ianuarie 2008, cand postul de televiziune AXN, licentiat in Marea Britanie, a incalcat legislatia audiovizuala din Romania prin difuzarea, la ore de maxima audienta, a unor clipuri de desene animate in care apareau veverite sinucigase si un extraterestru care se masturbeaza.

Faza tare este ca CNA nu poate face nimic, fiind un post care functioneaza in Cehia, doar retransmis la noi.

ads