În pregătirea lansării PlayStation 5, oficialii Sony au prezentat astăzi noul controlle DualSense pentru PS5. Noul model va fi trimis dezvoltatorilor de jocuri video, pentru ca aceștia să poată să testeze toate funcțiile.

Noul controller wireless aduce tehnologii noi, menite să ofere o experiență de joc mai imersivă, împreună cu noua tehnologie de sunet botezată Tempest 3D AudioTech (surround 3D).

Playstation 5 a avut un focus special acordat pe partea de accelerarea grafică. Au ales stocarea SSD și memorii mai rapide. Au realizat un accelerator grafic custom împreună cu AMD, iar tehnologiile produse vor fi reproduse și pe cip-ul grafic care va fi vândut pentru computere, făcând parte din colaborarea celor două companii de a dezvolta tehnologii împreună. O tehnologie nouă pentru PlayStation 5 susține utilizarea CPU / GPU la frecvențe diferite pentru fiecare joc, în funcție de nevoile din joc. Sony spune că dacă nu este necesar 100% procesorul, puterea CPU se va putea adăuga celei a GPU pentru procesare grafică mai rapidă. Lansarea PS5 este prevăzută să fie gata “înainte de sărbătorile de iarnă din 2020”, fără a avea totuși o dată exactă.

Sony a prezentat controllerul Dual Shock 4 odată cu lansarea PlayStation 4. La vremea respectivă au primit mult feedback pozitiv și se consideră că a fost unul dintre cele mai bune controllere de jocuri din industrie. Astfel, echipa Sony a decis că DualSense va păstra majoritatea funcțiilor, precum și layout-ul pentru butoane de la versiunea anterioară.

Una din funcțiile adoptate pentru noul controller este feedback-ul haptic, adaptat pentru fiecare joc. Astfel acțiunea va fi trăită mai intens. Butoanele L2 și R2 vor avea de asemenea feedback haptic, pentru jocurile de tip shooter sau alte acțiuni. Liniile controllerului au fost redesenate pentru a sta mai bine în mână, să pară mai subțire și mai comod, dar și anumite unghiuri au fost modificate.

Butonul de Share este acum înlocuit de Create, un buton cu funcții similare, care însă urmează să fie detaliate mai târziu. DualSense va avea integrat un microfon pentru jucătorii care nu vor să folosească headset și pot vorbi direct cu colegii de echipă.

Noul controller DualSense a fost deja testat și împreună cu vedetele din e-sports și deocamdată feedback-ul este pozitiv.