Sony a prezentat oficial PlayStation 5 în cadrul unui eveniment transmis online pe canalul de Youtube al PlayStation. Urmau să prezinte consola de jocuri la un eveniment al industriei de gaming care a fost anulat din cauza crizei coronavirus.

Microsoft tocmai a anunțat zilele trecut detaliile Xbox Series X.

Detalii tehnice PlayStation 5

  • 8-core custom AMD Zen 2 CPU @ 3.5GHz
  • AMD custom GPU RDNA 2  (10.28 teraflops & 36 cu @ 2.23GHz)
  • 16 GB DDR6
  • 825 GB stocare SSD + custom I/O unit
  • 5.5GB/s bandwidth
  • custom flash controller
  • 100GB optical disk
  • 8K video support
  • audio 3D

playstation 5 specs
PS5 RAM detailspsd storage ssd
ps5 custom hardware design

Prezentarea PlayStation 5

Sony crede în actualizările după 5 ani – 7 ani și nu mai devreme, pentru că este nevoie de o perioadă lungă pentru a stabili următoarele componente și funcții care vor fi utilizate pe o perioadă lungă de timp. De-asta lansarea vine la șapte ani după lansarea PlayStation 4.
Un focus special a fost acordat pe partea de accelerarea grafică. Au ales stocarea SSD și memorii mai rapide.

Au realizat un accelerator grafic custom împreună cu AMD, iar tehnologiile produse vor fi reproduse și pe cip-ul grafic care va fi vândut pentru computere, făcând parte din colaborarea celor două companii de a dezvolta tehnologii împreună. Una dintre probleme a fost să atingă compatibilitatea cu jocurile dezvoltate pentru PlayStation 4 în noua consolă. Au trebuit să testeze fiecare joc în parte, iar rezultatul este că „aproape toate jocurile sunt compatibile”. Nu avem alte detalii la ora actuală. Geometry Engine va reconstrui imaginile astfel încât să refacă și să optimizeze grafica.

O tehnologie nouă pentru PlayStation 5 susține utilizarea CPU / GPU la frecvențe diferite pentru fiecare joc, în funcție de nevoile din joc. Sony spune că dacă nu este necesar 100% procesorul, puterea CPU se va putea adăuga celei a GPU pentru procesare grafică mai rapidă. Există și un mod low-power dacă cineva vreodată ar vrea să economisească energie când joacă jocuri. Jocurile vor putea fi accesate cu grafică 4K sau chiar 8K pe monitoare la 120Hz.

O mare parte din experiența jocurilor video stă în audio, așa că PlayStation 5 va oferi sunet surround 3D. Sony spune că a lucrat și împreună cu dezvoltatorii de jocuri pentru a optimiza cât mai mult experiența pasionaților de gaming. Deocamdată nu avem alte detalii, nu știm când va fi lansată consola sau cât va costa.

Mai multe detalii găsiți pe Eurogamer.