Am testat Sony GTK-PG10, o boxă de exterior realizată astfel încât să fie waterproof și cu suport pentru pahare. Este un dispozitiv high-tech care se conectează la telefoane și dispozitive mobile, are și radio FM încorporat și oferă un sunet de calitate pentru curte (fără să vină vecinii că e prea mult zgomot).

Pro și contra

Avantaje:

  • sunet de o calitate excelentă;
  • bass puternic;
  • multiple opțiuni de conectare / utilizare;
  • preț relativ ok;
  • autonomie bună;
    Dezavantaje:
  • pentru unii  volumul maxim nu va fi suficient;

Experiența cu Sony GTK-PG10

Boxa a ajuns la mine direct de la Sony și acolo vedeți și toate specificațiile exacte și prețul. La campaniile de reduceri a fost chiar la un preț foarte bun.

Inițial când mi s-a propus să testez o boxă Bluetooth am crezut că e vorba de vreuna pentru smartphone, mică și rezistentă la apă, când am văzut cutia m-am șocat nițel. Boxa Sony GTK-PG10 este gândită pentru exterior, are de toate, inclusiv un suport pentru paharele de băutură.

Ideea nu este rea și mi se pare boxa ideală pentru grădină/piscină, nu trebuie instalate fire speciale, nu trebuie să te chinui cu conectarea, doar să o conectezi la telefon și pui muzică de pe Spotify sau direct Youtube. De asemenea, dacă te plictisești poți da pe radio. Iar faptul că rezistă la ploaie, stropi, umezeală constituie chair un bonus.

Pe lângă faptul că este wireless, boxa are și un acumulator integrat, care ține vreo 13 ore, deci nu aveți nevoie neapărat nici de priză. Doar să fie bine încărcată și apoi vă distrați o grămadă. Cu panourile superioare închise și tweeterele îndreptate în față, GTK-PG10 proiectează sunetul înainte, pentru volum și claritate. Cu panourile deschise, tweeterele integrate sunt îndreptate în sus și înainte, răspândind sunetul mai pe o arie mai largă, pentru petrecerile în aer liber. Funcția DSP adaptează automat setările audio pentru a optimiza performanța în aer liber.

În plus față de Bluetooth are și un port USB pe care puteți conecta stick de memorie sau hard-disc extern pentru a asculta muzica favorită. Dacă aveți priză, această mufă poate fi folosită să încărcați și telefonul dacă aveți nevoie, altfel va scădea autonomia sistemului.

Boxa are un sistem de prindere pe un stativ și poate fi controlată cu ajutorul unei aplicații realizate de Sony. Trebuie descărcată întâi aplicația Sony Music Center, iar apoi Fiestable pentru control direct. Aceasă aplicație permite inclusiv control vocal, precum next song sau increase / decrease volume și altele.

Cu un microfon conectat Sony GTK-PG10 devine chiar un sistem karaoke pentru acasă, care sigur va deveni sufletul petrecerii. Puteți conecta până la trei dispozitive prin Bluetoth, unul pe USB și unul prin cablu direct pe intrare audio. Astfel, vă bucurați de cât mai multe surse de muzică.

Concluzii

Sony GTK-PG10 este un adevărat sistem pentru divertisment care merită cumpărată. Fie că vorbim de cei care au curte, fie de o cameră de cămin sau o garsonieră, este un dispozitiv ușor de configurat, care oferă o calitate foarte bună a sunetului și merită folosită și pe baterie, fiind protejată la intemperii. Pe scurt, o recomand.

Galerie foto