Top 10 smartphone a pornit în 2013 la cererea publicului și a continuat anul trecut. Acum sunt la a treia ediție. Reamintesc câteva lucruri pentru cei atenți la detalii: este un clasament personal, bazat pe review-urile mele. De asemenea, este un top 10 legat doar de modelele de top, flagship-uri din 2015, nu telefoane no-name sau modele de anul trecut.
La data publicării nu includ în top 10 Galaxy Note 5 sau iPhone 6S sau alte modele care vor veni în 2015. Vorbim despre terminalele smartphone existente pe piață, în magazine. Precizez că anul ăsta nu am avut ocazia să văd Xperia Z4 (Z3+). Dar întotdeauna am actualizat acest articol pe parcursul anului, o voi face din nou pe măsură ce testez noi terminale de top și descopăr modele care merită menționate.

Update (iulie 2015) am terminat și top 10 cele mai bune telefoane din China. Fără branduri mari.

Top 10 smartphone în 2015

Top 10 smartphone în 2015

1) Samsung Galaxy S6 Edge – mie personal mi se pare cel mai arătos smartphone din 2015. Clasamentele arată că este cel mai performant la hardware. Ecranul curbat este excelent, camera foto la fel. Dacă ar fi să critic ceva, ar fi viața bateriei și de asemenea prețul foarte mare. Cel mai mare. Totul este de top la el 😉

LG G4 (68)

2) LG G4 – După o serie de terminale smartphone excelentă (Optimus G, G2 și G3), acum sud-coreenii aduc unul dintre cele mai bune telefoane smartphone alternative. Design excelent, ușor curbat, piele pe spate, performanțe maxime, camera foto excelentă. Are un preț foarte bun pentru ceea ce oferă. Dacă aș vrea un smartphone Android de top non-Samsung, pe ăsta l-aș alege.

HTC One M9 (10)
3) HTC One M9 – pentru nostalgicii HTC este cel mai bun, dar adevărul este că One M9 este o mică actualizare pentru M8, nu aduce nimic nou, doar actualizări. Pentru unii rămâne cel mai bun design, eu rămân cu gândul la One M7, cel mai bine făcut smartphone. Dar oricum este un smartphone de top.

4) Galaxy S6 – În comparație cu Edge este un smartphone banal. Comparat cu locul 2 sau 3 pălește. Dar este mai puternic hardware, prețul este mare, autonomia mică. Nu puteam să-l pun tot pe primul loc, chiar este un smartphone obișnuit.

5) LG Flex 2 – concurează cu G4 într-un clasament al terminalelor de top. Este mai mare și mai curbat, așa că l-am plasat oarecum sub S6, ca să existe diversitate. Nu ai ce să-i reproșezi și are un preț excelent.

6) Huawei P8 – prima intrare în Top 10 smartphone pentru compania chineză. A crescut constant de la an la an, are cea mai bună tehnologie hardware din zona de comunicații, acum are un smartphone de top. P8 este la fel de bun precum produsele concurenței, dar mai ieftin. Procesorul este dezvoltat în laboratoarele Huawei și are de asemenea camere foto excelente. Îl votez în acest top.

7) Lumia 640 XL – pentru fanii Windows nu există încă alt model de top. Este un mid-range, cu preț bun, dar care face tot ceea ce știe un flagship. L-am inclus pe locul 8 în clasament.

8) Samsung Galaxy A5 – noua serie Alpha are câțiva membri noi. Nu am apucat să testez A7, dar Galaxy A5 mi-a lăsat o impresie excelentă și de asemenea este un model accesibil, cu design bun și performanță bună. Recomand.

9) Asus Zenfone 2 – prima intrare în Top 10 smartphone și pentru taiwanezi. Primul smartphone cu 4GB de RAM este excelent, Android știe să utilizeze toată memoria. Are un design aparte și merge totul ok. De asemenea, este un smarthpone cu preț bun.

10) Lenovo P70 – un smartphone puternic cu autonomie foarte mare, care aduce a Lumia, dar este cu Android. Personal mi-a plăcut foarte mult.

Mai recomand:

Yota Phone 2 – pentru a doua oară  în top rușii de la Yota. Telefonul cu două ecrane merită un loc în top 10 datorită inovației. A doua ediție a fost actualizată și are tehnologii foarte bune. Sper să reziste pe piață și să continue. Cred că ideea lor va fi preluată sau copiată de marile branduri.