Luni începe Mobile World Congress 2016 aici, la Barcelona. Eu n-am prins perioada în care evenimentul era la Cannes, dar am fost în 2006, primul an în care a fost în Barcelona. Ei bine, după 10 ani, sunt la fel de entuziast privind lansările noi, îmi plac modelele anunțate „pe surse” și cred că industria mobilă o va duce bine în continuare, chiar dacă tableta sau ceasul smart n-au prea prins.

barcelona

Duminică, pe 21 februarie, sunt cinci sau șase evenimente majore, dar despre care știm în mare măsură ce vor dezvălui. Samsung lansează mâine seară Galaxy S7 și S7 Edge. Mâine seară la 20-00 ora României va fi evenimentul live, eu sunt acolo, vă transmit link-ul să urmăriți live pe blog, apoi povestim despre impresii. La acest moment, S7 aduce câteva îmbunătățiri pentru seria S6, fără a avea ceva spectaculos. Mai vedem mâine seară.

Mîine vă scriu prima oară despre LG G5 și celelalte lansări LG, pentru că sunt anunțate multe modele noi și interesante. Apoi încerc să ajung la Huawei și să vedem care sunt acolo lansări, iar apoi este ZTE și evenimentul organizat de MWC botezat ShowStoppers, care prezintă niște start-up-uri interesante . Se zvonește că ZTE ar fi preluat conceptul rusesc Yotaphone și că vor prezenta la Barcelona Yotaphone 3. Să vedem 🙂

Luni dimineață la prima oră este evenimentul global Sony, sper să pot ajunge acolo și să pot intra. Se așteaptă noi modele Xperia, precum și noutăți privind tabletele. Abia aștept să văd standul Lenovo, unde vor fi telefoane noi, inclusivi cele din gama Motorola. Din câte am aflat din surse sigure nici vorbă să dispară brandul Motorola, el doar evoluează acum spre un nivel mai important.

S-a vorbit despre un eveniment de lansare Microsoft la MWC, dar se pare că nu se întâmplă, nu am găsit nimic. Mark Zuckerberg vine la MWC la una din conferințe, sper să reușesc să ajung și să văd ce va spune.

Cred că și HTC are ceva lansări noi. Se vorbea despre un model One M10, se vorbeau de alte telefoane accesibile. S-ar putea să nu fie lansările la Barcelona, dar trec pe la ei doar să vedem ce și cum.

Evident, la Mobile World Congress 2016 se vor lansa accesorii noi, atât pentru smartphone, cât și pentru alte dispozitive smart. Vor fi prezentați tot felul de roboți și asistenți digitali, vor fi firme software și firme de securitate IT cu soluții interesante. Deja am primit invitații de la două-trei instituții financiare care lansează produse și soluții, dar și de la companii consumer care au dispozitive smart, gen periuțe de dinți cu Bluetooth și altele. Știu că Allview au două evenimente, am să mă uit după Evolio sau Vonino să vedem dacă aduc ceva noutăți. De asemenea, se vor auzi multe despre serviciile telecom 5G. Chiar dacă acum nu există un standard comun, discuțiile merg în direcția bună. Abia aștept să avem viteze de fibră optică pe telefonul mobil, iar prețurile pentru 3G și 4G să scadă din nou.

Am să caut la Mobile World Congress 2016 orice noutate tehnologică ar putea fi de interes pentru utilizatorii din România. Fie că vorbim de baterii cu autonomie mai mare, de telefoane care se încarcă wireless fără să îl pui pe suport, direct din aer, despre încărcare ultra-rapidă , fie că vorbim de securitate și parole sparte, dar și putere de procesare sau viteză broadband. Orice ar putea fi de interes veți găsi pe blog. Mai ales despre noile terminale lansate zilele următoare. Vă aștept mâine să vedem ce se întâmplă în ziua dinaintea deschiderii MWC 2016.