Sony a reușit să facă treabă bună cu terminalele de top Xperia,  dar Z1 nu m-a convins.  Mai mulți prieteni și cunoscuți s-au declarat foarte mulțumiți de model,  dar mie mi s-a părut un pic prea mare,  un pic prea gros și prea greu ca să fie un hit. Sony Xperia Z2 este însă cu totul altceva,  un smartphone care impresionează de la prima vedere,  ecranul este clar mai bun,  iar camera foto a fost optimizată. De asemenea,  este rezistent la apă .  Mi s-a părut subțirel și ușor,  cred ca are șanse sa fie în fruntea clasamentului „top smartphone în 2014”.

image

Camera foto are senzor de 20,7 megapixeli și lentilă specială,  procesor de imagine dedicat,  poate filma în rezoluție 4K. Include tehnologie de stabilizare a imaginii.  Ecranul de 5,2 inch este măricel,  dar acum se vede mult mai bine comparat cu Z și Z1 care aveau LCD-uri de o calitate medie.

Sony Xperia Z2 are procesor Qualcomm Snapdragon 801, la 2,3 GHz,  plus 3GB de RAM,  are accelerator grafic Adreno 330,  iar bateria este de 3.200 mAh.  Are putere maxima și autonomie. Evident,  este 4G, iar toate tehnologiile au fost aduse la cea mai nouă generație.

image

Nu am apucat să văd Xperia Tablet Z2, dar o să trec mâine să recuperez. Cred că prețul va conta foarte mult la Xperia Z2. Sper să se păstreze în aceeași linie măcar cu principalii rivali și să nu țintească mai sus.

Va fi gata pentru lansarea comercială în martie 2014,  dar încă nu știm exact prețul.

image