Sony Interactive Entertainment (SIE) a anunțat astăzi vânzări de peste 80,4 milioane de copii ale jocului Gran Turismo în cei 20 de ani de la lansarea sa.

O creștere a vânzărilor este preconizată, în contextul în care Polyphony Digital, creatorii Gran Turismo, anunță Campionate FIA Gran Turismo, în parteneriat cu Federația Internațională de Automobilism. Tare sunt curios ce va urma 🙂

Polyphony organizează un eveniment special Gran Turismo World Tour în cadrul cursei Nürburgring de 24 de ore din acest weekend, ce are loc pe Nordschleiffe, în Nürburg, Germania. 30 dintre cei mai buni piloți Gran Turismo din Europa au fost invitați să participe la o serie de curse demonstrative în cadrul Nations Cup și Manufacturer Series – cele două competiții ce compun Campionatele FIA Gran Turismo.

Campionatele competitive vor începe pe 1 iunie. Participanții se vor întrece în cadrul unor curse săptămânale ce formează un ”sezon” lunar. Cei mai buni piloți din fiecare dintre cele 5 sezoane ale acestui an vor fi invitați la finale regionale în Europa, Asia și cele două Americi. Cei mai buni vor fi ulterior invitați la Finala Mondială din acest an. Câștigătorii campionatelor FIA Gran Turismo vor fi premiați la faimoasa cină FIA Awards din St. Petersburg, care se desfășoară în luna decembrie.

„Este incredibil să ne imaginăm că 80,4 milioane de copii Gran Turismo au ajuns la jucători din toată lumea în istoria de 20 de ani a francizei. Sunt foarte fericit când mă gândesc la cantitatea imensă de timp pe care jucătorii au investit-o în Gran Turismo! Aș dori să ofer sincere mulțumiri și aprecieri comunității, precum și prietenilor și susținătorilor din industria automotive. Dorim să ne concentrăm în continuare eforturile pentru a oferi cea mai bună experiență grafică ce replică mașini și peisaje spectaculoase, dar și entuziasm și divertisment în cursele din următorii ani.”

– a declarat creatorul francizei Gran Turismo, japonezul Kazunori Yamauchi.