Am testat înainte de lansare Realme GT 7, modelul de flagship-killer pregătit de companie. Este foarte bine dotat, are performanțe și autonomie bune, camere foto care se descurcă și o baterie uriașă cu încărcare rapidă. Totul într-un pachet poziționat la un preț avantajos.


Pro și contra Realme GT 7

Avantaje:
Avantaje:

  • procesor puternic;
  • baterie mare cu autonomie foarte bună;
  • ecran de calitate;
  • camere foto bune;
  • preț echilibrat;

Dezavantaje:

  • zoom optic 2x și ultrawide de 8 megapixeli;
  • nu are slot de carduri de memorie sau mufa de căști;

Detalii tehnice Realme GT 7

Ecran: 6.78 inch, LTPO AMOLED, 2780×1264 px, 120Hz, HDR10+, Dolby Vision, 6000 nits, ArmorShell
Procesor: Mediatek Dimensity 9400e (4 nm)
GPU: Immortalis-G720 MC12
Memorie: 12 GB RAM
Stocare: 512 GB UFS 4.0
Camere foto: 50 + 50 + 8 megapixeli
Selfie: 32 megapixeli
Dimensiuni: 162.4 x 76.1 x 8.3 mm
Greutate: 206 g
Baterie: 7.000 mAh + 120W
OS: Android 15, Realme UI 6.0 + 4 actualizări majore
Tehnologii: Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4, NFC, USB Type-C, IP68/IP69
Preț: 3.300 – 4.150 de lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 4 Media: 4.8]

Impresii după testare

Realme GT 7 continuă foarte bine seria după un Realme GT 7 Pro foarte reușit. Vârful de gamă are procesorul de top Snapdragon 8 Elite, dar putem spune clar că și Realme GT 7 este foarte performant. În plus, are același ecran și camere foto ca și modelul mai scump. Iar bateria noului model este și mai mare, urcând la 7.000 de miliamperi.

Realme spune că a fost prima companie din industrie care încorporează grafenul în soluția de răcire. Îl numește „Grafen IceSense”, susține că are o conductivitate termică mai bună, ajută la a disipa căldura din interiorul telefonului. Grafenul oferă, de asemenea, o „temperatură plăcută la atingere” – răcoroasă și revigorantă vara, caldă și blândă iarna. Din păcate șasiul este făcut din plastic, iar spatele pare și el un material compozit. Terminalul a primit rating IP68 pentru rezistența la apă și praf, precum și noul IP69, care nu este mai bun decât primul, ci indică rezistența la jeturi de apă.

Ecranul pare să fie același panou LTPO AMOLED de la modelul Pro, care a fost folosit și pe Realme GT 6. Are capacitatea de a oferi luminozitate sporită la nevoie. Are culori și contrast foarte bun, are 120 Hz și totul se mișcă rapid.

Procesorul este relativ nou, Dimensity 9400e este o variantă modificată, dar se apropie de modelele de top ca performanță. Este însă pe 4 nanometri și versiunea de top care merită căutată este acum Dimensity 9400+. Dar se descurcă decent în teste și acesta.

Bateria de 7.000 de miliamperi se încarcă rapid cu 120W și de asemenea ține foarte bine. Spre deosebire de modele de gaming precum Redmagic 10 Pro de la Nubia, care s-a descurcat foarte slab în testele de autonomie.

Camerele foto sunt bune și de descurcă suficient pentru utilizarea de zi cu zi. Camera principală are și senzor destul de bun, dar și algoritmi ok și ies imagini spectaculoase. Se descurcă și cea de zoom sau ultrawide chiar dacă are senzorul mic. Are tehnologie AI pentru optimizare.

Problema este că nu avem prețul oficial în România. Probabil ajunge mai târziu la noi. În Europa prețul începe de la 650 de euro, dar țineți cont că este model 12GB RAM și 512GB de stocare, probabil spre 800 de euro sau 4.100 de lei.

La acest nivel de preț avem Xiaomi 15, o variantă compactă, Honor Magic 6 Pro care pare interesant, dar e de anul trecut. Sau Galaxy S23 Ultra de acum doi ani.

Teste benchmark

Procesorul Dimensity 9400e dispune de un nucleu X4 cu același proces de fabricație ca Snapdragon 8 Gen 3, dar la o viteză de ceas mai mare, respectiv 3,4 GHz. Apoi are un cluster cu trei nuclee X4 la 2,85 GHz, iar alte patru nuclee sunt ARM Cortex-A720 la 2,0 GHz. Are și un GPU de înaltă frecvență și un APU cu o putere de calcul crescută pentru inteligență artificială. Drept urmare, scorul său AnTuTu în benchmark-uri depășește dispozitivele Snapdragon 8 Gen 3 cu 200.000 de puncte.

Baterie de 7.000 de mAh a ținut 21 ore și 30 de minute fără nicio setare specială. Dacă te apuci de opțiuni Power Saving, testul a ieșit de aproape 25 de ore, foarte bun pentru acest model. De asemenea, Realme spune că se încarcă foarte rapid. Doar 14 minute la priză duc bateria de la 0 la 50%, o chestie foarte utilă când te grăbești, dar ai nevoie de energie mai mult timp. Se încarcă full 0-100% în 40 de minute, dar poți să faci și două încărcări scurte în loc să-l lași la priză. Smart Bypass este o tehnologie specializată de încărcare care furnizează energie direct plăcii de bază, reducând la minimum uzura bateriei în timpul temperaturilor ridicate și în situații de joc. Această metodă reduce căldura telefonului și consumul bateriei atunci când utilizatorul se joacă în timp ce încarcă. Bateria a primit cinci stele la testele TÜV Rheinland.

Vedeți mai jos detalii privind testele realizate.

Camere foto

Senzorul foto principal este Sony IMX 906, un model nu tocmai mare, de 1/1.56 inch. Totuși se descurcă bine și algoritmii sunt optimizați pentru claritate și culori vibrante. Personal mi-au plăcut mult pozele realizate, cum au ieșit culorile și contrastul, claritatea excepțională. Al doilea senzor de 50 de megapixeli este la telefoto, dar este un senzor mai mic, de doar 1/2.76″. Știu că este o problemă cu spațiul pe spate sau grosimea modulului foto. Dar fără senzori similari, calitatea este compromisă. Iar camera ultrawide este de doar 8 megapixeli, cu un senzor de 1/4 inch, foarte mic.

Camera de selfie este una obișnuită, cu senzor de 32 de megapixeli, se descurcă ok. Vedeți mai jos imagini realizate.

Concluzii

Realme GT 7 este foarte bine dotat, performant și arătos. Are baterie mare cu încărcare rapidă. Autonomia este excelentă. Camerele foto sunt bune și se descurcă ok. Iar procesorul este suficient de bun pentru orice. La acest nivel de preț sunt puține modele bune, probabil favoritul ar fi un Honor Magic 6 Pro, dar este mai actual micul Xiaomi 15.

Galerie foto