Am testat Realme GT 7 Pro, noul flagship al companiei care la ora actuală are cea mai mare creștere a vânzărilor în Europa. De data asta nu mai este challenger, ci este chiar flagship. Are procesor de top, materiale premium, ecran peste medie și o baterie imensă cu încărcare rapidă. Însă vine în România la un preț ceva mai măricel. Chestia este compensată de o ofertă specială disponibilă până pe 5 decembrie. Detalii mai jos.
Sumarul articolului:
Pro și contra Realme GT 7 Pro
Avantaje:
- performanțe hardware de top;
- materiale premium și design de top;
- baterie uriașă și autonomie maximă;
- camere foto bune;
Dezavantaje:
- mai scump decât pe alte piețe globale;
- camerele foto au nevoie de optimizări;
Detalii tehnice Realme GT 7 Pro
Ecran: 6.78 inch LTPO AMOLED, 2780×1264 px, 120Hz, HDR10+, Dolby Vision, 6500 nits
Procesor: Snapdragon 8 Elite (3 nm)
GPU: Adreno 830
Memorie: 12 GB RAM
Stocare: 256 / 512 GB
Camere foto: 50 + 50 + 8 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 162.5 x 76.9 x 8.6 mm
Greutate: 222.8 g
Baterie: 6500 mAh + 120W
OS: Android 15, Realme UI 6.0
Tehnologii: Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4, UFS 4.0, Gorilla Glass 7i
Preț: 4.499 lei / 4.999 lei
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Impresii după testare
Oferta cu ocazia lansării: până pe 5 decembrie, în pachet primiți fără alte costuri și un smartwatch Realme S2, care costă cam 650 de lei. realme GT 7 Pro este disponibil în România în culorile Mars Orange și Galaxy Grey.
Producătorul a reușit aici o adevărată performanță: să pună o baterie de 6.500 mAh într-un corp care are dimensiunile și greutatea comparabile cu modelele flagship concurente. Adică este similar ca format și dimensiune cu iPhone 16 Pro Max sau Galaxy S24 Ultra, dar are o baterie mult mai mare decât ele. Și nu este nici mai greu. Ba chiar Galaxy S24 Ultra este mai greu decât el.
Este al doilea telefon testat cu Snapdragon 8 Elite și pot trage două concluzii. Întâi: performanțele sunt mari. Nu e ca și cum te-ar da asta pe spate, dar totul rulează mai rapid și pentru unii asta chiar contează. Sigur, mai mult în jocuri video, dar uneori contează și pentru aplicații. Mai ales pentru cei care au calendarele pline de activități și trebuie să rezolve lucruri rapid.
Mai mult, gestionarea bateriei este senzațională. Fără nicio setare specială ține 21 de ore, cât țineau anul trecut telefoanele ieftine și cu Power Saving activ. Dar dacă pui și modul special de reducere al consumului se prelungește viața cu 7 ore, trece de 28 de ore cu ecranul aprins, ceea este cu mult peste orice competitor.
Realme a folosit de data asta materiale premium pentru telefon, nimic de plastic. Adică este flagship total comparat cu Realme GT 6, care era doar „killer”. Are un șasiu din aluminiu ultra-rezistent. Are sticlă pe față și sticlă pe spate. Ecranul este protejat cu Gorilla Glass 7i, o nouă variantă. Spatele are sticla rezistentă Panda Glass. A obținut un rating de rezistență la apă și praf IP69, adică stă bine pe sub apă. Din cauza asta au dezvoltat și un mod de fotografie sub apă, fără alte huse de protecție.
Bineînțeles este foarte pregătit pentru funcții AI. Tehnologia foarte lăudată și care era disponibilă doar pe terminale foarte scumpe acum este pe un flagship mai accesibil.
Camera foto are senzor principal Sony IMX 906, care este bun și la fotografia normală, dar mai ales pentru fotografie de noapte. Se descurcă în orice scenariu și imaginile arată bine. Apoi are o cameră telefoto cu senzor tot de 50 de megapixeli. Face zoom optic 3x, dar poți face digital zoom de până la 120x. Am testat în video și se vede destul de decent.
La ora actuală este al doilea telefon cu Snapdragon 8 Elite ajuns în magazine. Este mai ieftin decât primul. Și are o autonomie mai mare. Alte modele disponibile la acest nivel de preț sunt cu dotări mai vechi. Modelul Galaxy S24+ din primăvară cu Snapdragon 8 Gen 3. Pixel 9 sau un model de pliabil mai vechi, de genul Fold 4. Sony Xperia 1 V sau Asus ZenFone 11 Ultra. Așa că nu prea ai ce alege. Dar urmează să vină un val de terminale noi cu ultimul model de Snapdragon.
Teste benchmark
Terminalul iese excelent în testele benchmark, dar nu are scorurile record cu care se laudă. Nivelul de scor real a fost sub ROG Phone 9, cam 2,75 milioane de puncte Antutu. Am rulat inclusiv cu GT Mode, care ar trebui să fie modul de gaming, dar scorul nu a crescut. La Geekbench a obținut 3060 în single-core și 9.303 la multi-core, de asemenea sub ROG Phone.
Viteza de scriere și citire pentru memorie și stocare a fost excelentă. Dar nu de nivelul Asus, care a fost un pic peste. Probabil de-aici și scorurile diferite.
Cea mai bună veste a fost la autonomie. Pe lângă faptul că se încarcă foarte repede, doar 13 minute pentru a ajunge la 50% și 37 de minute 100%, a ținut mult. În primul test 20 de ore și 42 de minute fără nicio setare specială. Apoi cu Power Saving activat a ținut 28 de ore. Cu mult peste rivali.
Vedeți mai jos toate testele realizate.
Camere foto
Senzorul Sony se descurcă excelent în orice situație de fotografiat. Aproape că recunoașteți culorile specifice Sony și se descurcă bine. Camera ultrawide este decentă, ca și cea de selfie. Camera de zoom este peste mulți rivali mai mici. Chiar surprinde poze bune și la 3x, dar și cu zoom digital. Am ajuns la maximum de 120x și se vedea ok.
Realme ar avea nevoie să colaboreze măcar cu Sony să le facă și lor moduri speciale foto. Adică se descurcă bine, dar ceilalți au moduri speciale făcute de alte branduri foto. Ba de Leica, Zeiss sau Hasselblad. Acesta rămânând singurul avantaj pe foto al unora.
Vedeți câteva imagini ca să vă lămuriți.
Accesorii
Acest model are în cutia oficială doar o husă de protecție și un cablu. Veți avea nevoie înainte de orice de un încărcător de 120W pentru a putea încărca rapid. Vine cu folie pe ecran, deci este protejat cumva. Pentru cei care vor neapărat accesorii noi vă recomand și un încărcător auto 120W.
Concluzii
Realme GT 7 Pro este un flagship adevărat pentru cei care vor un telefon puternic, arătos, dotat și protejat. Este adevărat, nu mai are încărcător în cutie și asta o să-i influențeze pe unii. La fel, a venit în România la un preț măricel. Dar este la ora actuală cel mai accesibil smartphone cu Snapdragon 8 Elite și este foarte performant din toate punctele de vedere. Merită luat.
În perioada promoției, până pe 5 decembrie, primiți gratis și un ceas dacă îl luați de aici.