Am testat și realme C21, un telefon ieftin, dar care se descurcă în orice situație. Nu are pretenții, este un terminal cinstit, doar 500 de lei în varianta de bază (3GB RAM și 32GB stocare), dar vă recomand versiunea testată de mine (4GB RAM și 64GB de stocare). Încă mai poate fi câștigat la concurs.
Sumarul articolului:
Pro și contra Realme C21
Avantaje:
- un telefon ieftin, dar care se descurcă;
- autonomia este foarte bună;
- camera foto s-a descurcat bine;
- are mufă de căști;
Dezavantaje:
- încărcare și transfer date pe micro USB clasic;
- ușor lag în aplicații;
- bateria se încarcă încet;
Detalii tehnice Realme C21
Ecran: 6.5 inch, IPS LCD, 400 nits, 1600×720 pixeli, 270 ppi
Procesor: MediaTek Helio G35 (12 nm)
GPU: PowerVR GE8320
Memorie: 3/4 GB RAM
Stocare: 32 / 64 GB eMMC 5.1
Camera: 13 + 2 + 2 megapixeli
Selfie: 5 megapixeli
Dimensiuni: 165.2 x 76.4 x 8.9 mm
Greutate: 190 gr
Baterie: 5.000 mAh + 10W
OS: Android 10, Realme UI
Tehnologii: 3.5 mm jack, radio FM, microSD, microUSB, Bluetooth 5.0, WiFi n
Preț: 500 / 650 lei
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Acest review computerblog.ro este posibil datorită realme România.
Review Realme C21
Cu siguranță nu aveam mari așteptări de la un telefon ieftin, însă realme C21 s-a descurcat foarte bine în orice situație. Desigur, nu este un telefon de gaming, uneori mai are lag și în interfață și în unele aplicație, dar în afară de așteptarea de câteva secunde nu am observat vreo problemă. Ecranul a fost decent se vede chiar bine ținând cont de nivelul de preț. Autonomia a ieșit destul de bună. Camerele foto s-au descurcat în majoritatea situațiilor. Cu alte cuvinte este un telefon ieftin, dar care poate fi utilizat.
Procesorul este Mediatek Helio G35, un model octa-core. Toate nucleele sunt economice și bazate pe tehnologia mai veche ARM Cortex-A53. Este produs pe 12 nanometri. Totuși, este de notat faptul că nucleele „de putere” sunt duse la 2.3 GHz, ceea ce oferă o experiență decentă. Cele economice sunt la 1.8 GHz. Ca gestionare inteligentă, nucleele stau la 900MHz (cele de putere) și 400 MHz cele economice, pentru a reduce consumul energetic. Se activează doar la nevoie – de aici un mic lag între accesarea aplicației și pornirea efectivă.
Stocarea este și ea una relativ lentă. Tehnologia eMMC 5.1 este ieftină, dar ca viteză cu mult sub ce oferă chiar și cel mai slab UFS. Camerele foto sunt relativ ok. Senzorul principal este de 13 megapixeli și oferă zoom digital de 2x și de 5x. A doua cameră de pe spate este macro de 2 megapixeli, care s-a descurcat foarte bine. Iar a treia este un senzor de adâncime de câmp, în special utilizat la portrete și efecte de blur pe fundal. Camera frontală este de doar 5 megapixeli.
Bateria de 5.000 mAh s-a dovedit un plus, dar încărcarea se face cu maxim 10W, deci va dura. Telefonul arată destul de bine, are mufă de căști 3.5 mm jack, are slot de carduri microSD dedicat, are radio FM sau Bluetooth 5.0.
Ecranul este însă HD+, respectiv 1600×720 pixeli, IPS LCD, iar luminozitatea este de 400 de nits. Probabil că maxima este mai ridicată, dar pe Auto și în lumina soarelui. Totuși, nu am obsevat vreo problemă, se vede chiar bine. Vedeți în clip și testul de ecran.
Telefonul costă 500 de lei în varianta de bază (3GB RAM și 32GB stocare). Vă recomand mai bine varianta mai dotată, cu 4GB RAM și 64 GB de stocare internă.
Teste hardware și autonomie
Am rulat și testele normale de performană, dar și testul de autonomie să vedem cum iese. Găsiți în clipul video de mai sus și un test audio, dar și de display. Telefonul este așa cum te-ai aștepta să fie un model entry-level. Chiar stă surprinzător de bine la multe capitole ținând cont de prețul său final.
Autonomia a fost de 21 de ore cu ecran aprins și fără Power Saving. Probabil va ține mai mult cu ușoare setări speciale. Ecranul consumă cel mai mult, dar și locația, Bluetooth sau WiFi atunci când nu aveți nevoie de ele.
Camere foto Realme C21
Camera foto de 13 megapixeli s-a descurcat surprinzător de bine și are tehnologie HDR. Are lentila de 26 de mm, un senzor de 1/3.06 inch, apertura f/2.2 și pixelii de 1.12 nanometri. Autofocusul este PDAF, s-a descurcat bine. Am testat și camera de macro, face poze foarte bune de aproape dacă subiectul stă nemișcat și ai lumină. Senzorul de adâncime de câmp este de 2 megapixeli, iar camera frontală este de 5 megapixeli. Filmează Full HD cu 30 de cadre pe secundă.
Vedeți mai jos o serie de poze să vă faceți o idee. Sunt însă micșorate și comprimate pentru a le urca pe blog.
Rezistență și fiabilitate
Anul trecut, realme a început să colaboreze cu TÜV Rheinland pentru a îmbunătăți calitatea smartphone-urilor sale prin proiectarea următoarei generații de standarde de calitate. Speră să îmbunătățească experiența cu terminalele smartphone pe parcursul ciclului său inițial de viață de 3 ani. Procesul de certificare TÜV Rheinland Smartphone de înaltă fiabilitate include 23 de teste majore, inclusiv 10 scenarii de testare a utilizării zilnice, cum ar fi căderea, uzura și ruperea, apoi șapte scenarii de testare a mediului extrem, inclusiv temperatură extrem de extremă, umiditate extremă, fluctuație de tensiune, durata de viață a butonului, electricitate statică, presiune a aerului și șase scenarii de testare a fiabilității componentelor.
TÜV Rheinland reprezintă siguranța și calitatea în toate domeniile. Din 2006, TUV Rheinland este membru al United Nations Global Compact pentru a promova durabilitatea produselor și a combate lipsa calității.
Realme C21 este primul telefon din lume certificat TÜV Rheinland High Reliability.
Concluzii
Realme C21 este unul dintre cele mai ieftine telefoane care pot fi utilizate. Cel puțin la 500 de lei sunt puține modele care fac față la utilizarea de zi cu zi. Cel de 650 este oleacă mai performant și îl recomand. Desigur, este și ceva mai scump. Sunt modele ideale pentru tineri, pentru cei în vârstă, pentru cei care vor acum un telefon nou fără să cheltuie prea mult pentru el.
M-ai convins,merg și de data asta pe mâna ta cum am făcut și cu Poco M3.Un prieten mai vrea un telefon ( de rezervă)și ăsta mi se pare că i se potrivește cel mai bine.
 
Aștept impresii 🙂
 
Foarte bun review-ul, multumesc pentru informatie!