Compania taiwaneză a lansat la IFA Berlin 2017 noile desktop-uri de gaming Acer Predator Orion 9000, plus alte accesorii pentru pasionații de jocuri video: un monitor curbat, căști și un mouse nou. Seria Predator devine tot mai atrativă.

Acer Predator Orion 9000 schimbă design-ul carcasei exterioare, amintind de o navă spațială, cu iluminare personalizabilă RGB de-a lungul laturilor panoului frontal. O fereastră laterală lasă să se vadă interiorul, iar noul design reduce interferențele electromagnetice (EMI). Desktop-ul Orion 9000 poate fi mutat cu ușurință, având mâner special. Panourile laterale se deschid fără unelte speciale, simplificând upgrade-urile de componente. Un suport frontal pentru căști și ghidajele pentru cabluri ajută la păstrarea ordinii.

Seria Predator Orion 9000 dispune de răcire cu lichid și de tehnologia IceTunnel 2.0 dezvoltată de Acer, pentru a ține temperatura sub control atunci când acțiunea din joc se încinge. Tehnologia IceTunnel 2.0 aduce o soluție avansată de management al fluxului de aer care împarte ingenios întregul sistem în mai multe zone de temperatură, fiecare cu propriul tunel de aer care elimină căldura în exterior.

Acer oferă pasionaților posibilitatea de a instala până la patru plăci Radeon RX Vega într-o singură unitate. Pasionații de jocuri pot de asemenea opta pentru două plăci Nvidia GeForce GTX 1080Ti instalate în SLI. În versiunea de top, Predator Orion 9000 va fi echipat cu un procesor de vârf, Intel Core i9 Extreme Edition, cu 18 nuclee, și va avea 128 GB de memorie RAM quad-channel DDR4, configurație care îi va permite să execute cu ușurință aplicații intensive.

Pentru amatori permite și overclocking la simpla apăsare a unui buton, care selectează nivelul „turbo” de performanță. Acer Predator Orion 9000 are două porturi USB 3.1 Gen 2 (unul Type-C și unul Type-A), opt porturi USB 3.1 Gen 1 (unul Type-C și șapte Type-A) și două porturi USB 2.0 (Type-A). Suportă în total trei sloturi M.2 și patru sloturi PCIe x16 asigură spațiu pentru adăugarea de plăci grafice.

Monitor de gaming, căși, mouse

Acer Predator X35 este un monitor masiv cu diagonala de 35 de inch, care are un aspect 21:9, o curbură de 1800R și o rezoluție de 3440 x 1440 de pixeli (WQHD). Compatibil cu tehnologiile Nidia G-SYNC, Acer HDR Ultra și quantum dot, monitorul oferă de asemenea cel mai bun contrast posibil cu HDR (High Dynamic Range).

Predator GameView oferă opt moduri predefinite de vizualizare, pentru a optimiza imaginea în funcție de diferitele tipuri de acțiune din joc. Tehnologia Acer BlueLightShield le dă utilizatorilor posibilitatea de a reduce emisiile de lumină albastră alegând una dintre cele patru setări diferite de filtru prin intermediul meniului OSD. Panoul VA (Vertical Alignment), din segmentul premium, oferă unghiuri de vizualizare largi, de până la 178 de grade orizontal și vertical. În plus, tehnologia Dark Boost permite vizualizarea detaliilor fine chiar și în medii slab iluminate.

Căștile de gaming Predator Galea 500 includ tehnologia Acer TrueHarmony 3D Soundscape, care recreează spațiul acustic în funcție de poziția capului jucătorului, dând astfel iluzia că sunetul vine dintr-o direcție fixă. Dotate cu o diafragmă fabricată din bioceluloză, căștile Predator Galea 500 redau acute clare și note joase profunde și au un răspuns rapid, reproducând precis vocile și gama de sunete medii și înalte, în timp ce incinta acustică unică transmite întreaga energie a bașilor. Dispun de profile personalizabile, cu trei moduri selectabile de către utilizatori – EQ Music, Movie și Sport.

Noul mouse de gaming Predator Cestus 500 dispune de un design de tip dual switch, care le permite jucătorilor să ajusteze rezistența butoanelor în funcție de tipul preferat de joc, ca de exemplu o sensibilitate mai mare la jocurile FPS, care necesită mai multă agilitate, sau o forță mai mare pentru manevre fine, în cazul jocurilor RTS. Dispozitivul dispune de 16,8 milioane de lumini RGB, 8 tipare de iluminare, 5 profile predefinite, 8 butoane programabile și un conector USB aurit.

Computerele de gaming din seria Predator G9 (desktop) vor fi disponibile în zona EMEA din noiembrie, la prețuri începând de la 1,999 de euro. Monitorul Predator X35 va fi disponibil din Q1 2018, nu avem detalii despre preț. Căștile Predator Galea 500 vor fi disponibile în EMEA din noiembrie, la prețul de 299,99 de euro. Mouse-ul ajunge în EMEA din noiembrie, la prețul de 89,99 de euro.