Android One a fost lansat oficial azi în India și este un sistem de operare simplificat, dedicat „următorului miliard de utilizatori smartphone”, care va permite realizarea de telefoane ieftine dual-sim ieftine. Este zona unde Microsoft a reușit să vândă terminalele Nokia, respectiv dual-sim sub 100 de dolari, iar  experiența oferită de modelele Android ieftine lăsa de dorit. Cei de la Google au mers tocmai în India ca să facă parteneriate cu Micromax, Karbonn sau Spice.

Android One - lansarea
Android One – lansarea

Sursa foto.

Android One nu este foarte diferit de platforma folosită la Nexus de exemplu, este un Android stock a cărui singură modificare este că e controlat de Google, care nu permite modificări, iar actualizările se fac automat. În rest telefoanele ar trebui să aibă caracteristici ok și prețuri mici.

Android One pare să fie un program de tip Nexus, dar pentru telefoane ieftine. Dacă Nexus era un model de top destinat celor care vor hardware puternic la un preț accesibil, acum Android One oferă experiența Nexus, dar pe terminale ieftine, accesibile tuturor.

ads
Karbonn Sparkle V - unul din primele terminale Android One
Karbonn Sparkle V – unul din primele terminale Android One

Karbonn Sparkle V – via GSMarena.

Conform unor informații neoficiale, Google va cheltui circa 1 miliard de dolari pentru a finanța aceste modele ieftine. De aceea zic că totul pornește din cauza competiției Microsoft și a succesului avut de Lumia 520 și modelele dual-SIM. Focusul este pe terminale ieftine cu experiență bună pentru utilizator și design decent, iar Google nu vrea să rămână în urmă. Și mai este și trendul cu „următorul miliard”, deja un miliard de oameni au smartphone în loc de telefon mobil, așa că urmează o bătălie mare pe următorul miliard de consumatori. Probabil de aici și numele One.