Fondatorii Android lucraseră la un sistem de operare pentru camere foto, care să fie mai bun decât ceea ce exista pe piață, a declarat Andy Rubin, la un eveniment la care a participat. El a plecat acum din echipa Android, dar participă de asemenea la diverse conferințe. Andy Rubin a povestit că apăruseră primele terminale smart și că fondatorii Android inc. vroiau să facă un OS care să permită conexiunea din camera foto și smartphone sau tabletă. Asta pentru ca fotografii să poată transfera și prelucra rapid fotografiile pe dispozitive mobile. În 2005, Google a cumpărat compania Android și a lansat sistemul de operare pentru telefoane în 2008 (HTC G1).

HTC G1
HTC G1

Fondatorii Android gândiseră de asemenea un serviciu de stocare a fotografiilor în cloud pentru ca utilizatorii să poată avea acces rapid la ele, oriunde. Au prefigurat practic segmentul „Smart Camera” și multe produse care au urmat. Dezvăluirea lui Andy Rubin arată de asemenea de ce Polaroid, Nikon sau Samsung au lansat camere foto cu sistemul de operare Android – chiar fusese gândit pentru așa ceva. Evident, acum este modificat, fiind adaptat telefoanelor și tabletelor.

Andy Rubin le-a prezentat participanților la conferința respectivă și slide-uri din prezentarea sa pentru investitori din 2004 – în care camera foto cu Android se conecta wireless la computere, folosind rețelele wifi. Era un moment propice pentru camere foto digitale, vânzările creșteau de la an la an și nimeni nu avea încă în ofertă așa ceva.

ads

În următoarele luni însă, tot mai multe studii vorbeau despre plafonarea vânzărilor de camere digitale. Andy Rubin a arătat alt slide șase luni mai târziu, care prezenta Android drept sistem de operare open-source pentru telefoane inteligente. Apoi au avut succes.