UPDATE: tot mai multe voci spun că trebuie evitată aplicația pentru că încalcă drepturile utilizatorilor la intimitate și a renunțat la protecția pe care o promitea.

Google Allo, concurentul Wahtsapp lansat alături de Duo, concurent Facetime, la Google I/O în mai, a fost lansat azi oficial. Este o nouă aplicație de mesagerie, disponibilă pentru Android și iOS (nu am găsit).
google-allo-android-ios

Câteva dintre caracteristicile și funcționalitățile Google Allo:
Smart Reply – poți să răspunzi mai repede atunci când ești în mișcare, cu doar o atingere. Smart Reply poate sugera răspunsuri la fotografii, se îmbunătățește pe măsură ce este utilizat și se adaptează la stilul utilizatorului
Foto, emoji, stickere – poți comunica în Allo desenând pe poze, prin emoji și text cu dimensiuni adaptabile, pachete cu stickere.
Google Assistant integrat – nu mai trebuie să-ți întrerupi discuția pentru a caută anumite lucruri. Poți obține răspunsuri din interfața Allo cu ajutorul Google Assistant: vreme, trafic, locuri, destinații, zboruri sau poți traducere fraze. Pentru a apela Google Assistant trebuie să tastezi @google în Allo.
Modul Incognito – toate conversațiile sunt criptate în standarde precum Transport Layer Security (TLS). Există însă pentru Allo și modul Icognito, precum în broswerul Chrome. Conversațiile în modul Icognito sunt criptate “end-to-end” și au caracteristici suplimentare de confidențialitate, precum notificări discrete și mesaje care expiră.

Mai multe detalii pe blogul Google.