Pe lângă Android O, Google a prezentat la evenimentul său anual I/O și câteva detalii privind Google Lens. Deși aplicația nu e disponibilă încă, ea va fi lansată, promit oficialii companiei.
Va recunoaște imaginile așa cum Shazam recunoaște acum melodiile pe care le auziți la radio, TV sau pe drum.

Sursa foto: BI

Google Lens va fi capabilă să recunoască imagini folosind camera de la telefon. Va ști să spună ce tip de floare sau plantă privești. Ce magazin ai în față și locația exactă, detalii de contact. Ce clădire istorică privești, informații despre ea. Astea se adaugă la faza cu traducerea texutlui din imagini, care a fost prezentată deja de Google.

Serviciul va folosi Inteligența Artificială pentru a face legătura între informația afișată și cea scrisă. În cadrul prezentării, oficialii Google au reușit conectarea la WiFi făcând poză cu telefonul sticker-ului de pe spatele routerului (presupunând că nu ai schimbat deja parola de acolo). Ceva de genul acesta se spunea despre Google Glass la un moment dat. Este genul de tehnologie pe care o va folosi pînă la urmă toată lumea. Cel puțin veți putea scana produsele de la magazin, veți putea face poze unor reclame și să aflați despre produsele alea, veți afla ce pantofi avea o vedetă, fără să vă bateți capul prea tare.

Google Lens va fi integrat inițial în Google Assistant pentru ca utilizatorii să poată includă în discuțiile cu asistentul și imagini. La un moment dat în demonstrație a făcut poză la o reclamă cu o piesă de teatru, iar Assistant a recunoscut spectacolul și a putut rezerva bilete la el. De asemenea, au făcut poze la un anunț în japoneză și a întrebat Assistant ce înseamnă, iar traducerea a fost ok.

Au prezentat și faptul că Google Photos are acum 500 de milioane de utilizatori, iar imaginile stocate acolo nu sunt doar salvate în Cloud, ci sunt și optimizate automat astfel încât să arate cât mai bine.