Huawei pregătește un update la Android 9.0 Pie împreună cu interfața EMUI 9.0 pentru zece modele de telefoane inteligente, poate cea mai mare actualizare din istorie pentru compania chineză. Astfel, din data de 10 noiembrie 2018 modelele din seria P20, cele din seria Mate 10 și o parte din telefoanele Honor noi vor primi cea mai nouă variantă a sistemului de operare Google destinat terminalelor cu Android.
Veți vedea acest update când gâsiți în meniul de Software Update / Actualizare Software indicativul EMUI 9.0.0.125.


Foto: © Andrei Gabriel Stanescu | Dreamstime.com

Conform Android Authority, această actualizare va fi disponibilă întâi în China, conform unui anunț de pe pagina de Weibo (un Facebook chinezesc) a companiei. Nu există detalii privind data la care această actualizare devine disponibilă în Europa. Se pare însă că vor lucra mai rapid decât de obicei la update și eu mă aștept să vedem rapid noua versiune. Conform AndroidSoul, actualizarea va fi spre finalul lunii noiembrie sau cel târziu la început de decembrie.

Eu promit să actualizez această pagină imediat ce aflu mai multe detalii.

Lista cu telefoane Huawei și Honor care vor primi update la Android 9.0 Pie începând din data de 10 noiembrie:

ads
  • Huawei P20
  • Huawei P20 Pro
  • Huawei Mate 10
  • Huawei Mate 10 Pro
  • Huawei Mate 10 Porsche Design
  • Huawei Mate RS Porsche Design
  • Honor 10
  • Honor View 10
  • Honor Play

Din păcate nu cred că intră aici nici Huawei Mate 10 Lite, nici Huawei P20 Lite, nici modelele Honor Lite.

Despre EMUI 9

Noua interfață Huawei EMUI 9, bazată pe Android 9.0 Pie, oferă utilizatorilor aspectul similar cu interfața de la Huawei Mate 20 Pro, alt mod de a afișa aplicațiile active și alt mod de a le închide, cu gesturi dedicate. Totul se va mișca mai rapid, sunt optimizări la OS și la interfață, iar soluția GPU Turbo este adusă pe toate aceste modele. Este o funcție pentru jocuri video sau aplicații intesive și care permite o experiență mai bună pentru utilizatorii de telefoane. Plus o îmbunătățire a autonomiei datorită noului OS.

Conform estimărilor oficialilor companiei, viteza de acces în sistemul de operare crește cu 12 procente, iar viteza de încărcare a aplicațiilor a fost de asemenea îmbunătățită cu 10-11 procente. De asemenea, Huawei a redus categoriile de meniuri de la Settings / Setări, pentru ca toate opțiunile să fie mai vizibile.

A fost actualizată de asemenea seria de teme Huawei, melodiile disponibile pentru alarme, notificări și tonuri de apel, cu imagini și melodii inspirate din natură. Inteligența Artificială va gestiona o serie de setări, precum consumul de energie, frecvențele procesorului și așa mai departe.

Actualizarea Huawei va fi transmisă utilizatorilor OTA (over the air), veți primi o notificare că există această actualizare, apoi o veți putea descărca oficial. Pînă nu va fi disponibilă oficial este greu de găsit un ROM neoficial care să aducă această actualizare, poate pe forumurile XDA.