Apple lansează odată noile telefoane iPhone și noul iOS11, noul sistem de operare, optimizat, cu funcții noi și un design pe care mulți îl compară iar cu Android. Platforma următoare vine pe 12 septembrie, ca și telefoanele. Probabil va fi disponibilă instant pentru unii utilizatori iPhone.

Noul iOS 11 a fost prezentat oficial anul acesta la conferința Apple WWDC 2017, iar acum este în stadiul de beta. Dacă vreți să faceți upgrade rapid la noua variantă a sistemului de operare, vă sfătuiesc să faceți un backup al telefonului, s-ar putea să nu meargă totul bine. De aceea, sfatul principal ar fi să mai așteptați, să vedeți dacă alți utilizatori iOS au probleme cu actualizarea. Cred că dacă ai iPhone mai vechi de 1 an noul sistem de operare va merge mai greu în ciuda optimizărilor.

Noutățile iOS 11

Deja sunt cunoscute multe dintre noutățile disponibile în iOS 11. Dar o parte dintre funcții vor fi prezentate pe 12 septembrie, de aceea, ne revem pe blog peste două săptămâni pentru a discuta noutățile platformei. Deocamdată vă reamintesc doar ce s-a scris deja.

Zona de notificări se schimbă în iOS 11, nu doar design-ul, dar va cuprinde informații noi. Se cheamă de-acum Cover Sheet. Tragi cu degetul de sus în jos pe ecran și apar cele mai noi notificări. Dai în dreapta peste notificare, apare opțiunea să o deschizi. Dai în stânga, apare opțiunea să o ștergi.

Siri va permite de la iOS11 posibilitatea de a pune întrebări în scris. În sfârșit cei de la Apple s-au prins că nu toți utilizatorii vor să vorbească cu un telefon. Iar funcția asta pare să atace un pic supremația Google pe zona de căutări online. Să vedem cât de bine va merge.

Noua versiune a platformei Apple permite un control mai bun al aplicațiilor care au acces la localizare. De asemenea, au furat o funcție de la Windows care permite utilizatorului să împartă rețeaua WiFi de acasă cu invitații săi. Nu mai trebuie să le dați parola, ci doar share din iOS11.

Noul iCloud Keychain va memora toate parolele introduse și va permite autentificarea directă pe site-uri și aplicații. Sunt mai multe noutăți sistematizate în acest articol.

Aș mai menționa faptul că iOS 11 pare să uite de Force Touch, cei care l-au testat spun că această funcție nu mai este suportată. Deci cei care foloseau (dacă exista cineva) nu vor mai putea utiliza tehnologia existentă pe mai multe modele iPhone.

Panoul de control a avut parte de un redesign comparat de mulți cu Android. Cam așa arată:

De asemenea, trebuie spus că funcția Drag & Drop care exista pe iPad va veni pe noile modele iPhone, conform zvonurilor. Cam atât astăzi, ne auzim pe 12 septembrie când o să vedem mai multe noutăți.

P.S. dacă chiar vreți iOS 11 pe iPhone acum, puteți urma aceste indicații pentru instalare chiar și în perioada de beta.