Noua versiune Kaspersky Total Security multi-device oferă protecție sporită datorită integrării mai multor module de securitate IT. Unul dintre ele este Safe Kids, care permite părinților să monitorizeze mai bine activitatea online a copiilor lor și să știe locul unde se află ei la un moment dat.

kts-md-2015-174-246

Pe lângă o mai bună protecție pentru copii, noile tehnologii de Private Browsing și Webcam Protection îi ajută pe utilizatori să-și protejeze intimitatea pe aproape orice dispozitiv, fie că este vorba de Windows, Mac, Android sau iPhone.

Opțiunea Private Browsing împiedică site-urile și aplicațiile web să colecteze informații cum sunt site-urile vizitate, termenii de căutare folosiți, locul unde se află și dispozitivele folosite. Tehnologia elimină, efectiv, acest tip de informații personale din traficul de Internet, asigurându-se că ele nu părăsesc dispozitivul. Acesta este punctul esențial de diferențiere între opțiunea Private Browsing de la Kaspersky Lab și instrumente similare.

ads

Chiar dacă un utilizator simte că nu are nimic de ascuns, tot sunt dezavantaje în această continuă “supraveghere” online, legate în mod direct de costuri financiare. De exemplu, prețurile online la diferite bunuri și servicii pot varia în funcție de locul de unde vin utilizatorul și dispozitivul său, ca și de istoria vizitelor pe pagina acelor bunuri și servicii.

O altă funcție a soluției Kaspersky Lab detectează și notifică orice încercări ale unor programe freeware (programe cu drepturi de autor înregistrate și accesibile pentru utilizare gratuită, pe o perioadă nelimitată de timp) de a adăuga alte extensii pe dispozitivul utilizatorului. Change Control îi permite utilizatorului să reacționeze la tentativele de a i se schimba pagina principală sau motorul de căutare, de a instala anumite plugin-uri sau de a modifica unele dintre configurările rețelei fără acordul său. Odată raportată tentativa, utilizatorul poate alege să permită sau să blocheze schimbarea.

Administrarea parolelor poate fi făcută mult mai ușor cu Password Manager, o opțiune care face parte și ea din Kaspersky Total Security – multi-device. Kaspersky Password Manager creează parole complexe, le păstrează în siguranță, le sincronizează automat și le inserează pe toate dispozitivele unui utilizator.