Nexus 5 are cele mai mari probleme cu actualizarea la Android 5.0 Lollipop, conform utilizatorilor care au raportat o mulțime de probleme. Google a lansat Device Assist, un tool special pentru a rezolva problemele, dacă nu ați blocat telefonul de tot. De asemenea au lansat Android 5.0.1 cu unele bug-uri reparate.
nexus 5 android 5

Sursa foto: Android Central.

Dacă ai Nexus 5 ai vrea să mai aștepți înainte să faci actualizarea la Android 5.0 Lollipop.  Toți cei care s-au bucurat că vine noul OS optimizat, noua interfață cu design special, noile tehnologii Google, au avut de pătimit.

Utilizatorii Nexus 5 au raportat probleme precum conectivitatea la rețea sau date mobile, probleme cu SMS-urile, cu autonomia bateriei, aplicații care nu merg, restart-uri nedorite. Terminalele se încing, conexiunea WiFi nu se realizează corect și așa mai departe. Exact ca la fanii Apple care au adoptat iOS8 pentru a descoperi o grămadă de probleme software. Se pare că Google nu a testat prea bine Android 5.0 pe Nexus 5.

ads

Fanii Google au fost extrem de dezamăgiți că a durat mult de la anunțarea Lollipop și pînă ce noul sistem de operare a devenit disponibil. Când s-a anunțat actualizarea pentru Nexus 5, toată lumea s-a bucurat și s-a grăbit să descarce noul sistem de operare. Se pare că s-au bucurat degeaba, date fiind problemele anunțate.

Google a lansat ieri aplicația Device Assist, care este realizată pentru terminalele Nexus și ediițile speciale Google Play ale terminalelor Samsung, HTC sau Sony. Ea poate detecta cauzele problemelor software și dă anumite sugestii despre ce ai putea face să repari terminalul.

De asemenea, Google a lansat o actualizare a sistemului de operare. Android 5.0.1 repară mai multe bug-uri pe care specialiștii software le-au descoperit în urma plângerilor utilizatorilor. Unul dintre ele este legat de resetarea terminalului, după mai multe introduceri greșite ale codului de deblocare. Se poate întâmpla oricui să rateze codul sau să îl uite, iar Android 5.0 reseta automat telefonul.

Google nu a comentat oficial pe tema asta.  Android 5.0.1 nu este încă disponibil OTA, iar actualizarea înseamnă ștergerea tuturor fișierelor personale. Așa că mai bine mai așteptați.