Snake, unul din cele mai populare jocuri Nokia – cu șarpele care trebuie să treacă prin labirint – revine cu o ediție nouă pentru Android, iOS și Windows Phone. Anunțul a fost făcut de producătorul jocului, iar jocul care va fi lansat pe 14 mai se numește Snake Rewind. Cam târzior pentru un remake, dar se pare că fenomenul jocurilor video retro este tot mai puternic.

Snake - unul din cele mai populare jocuri Nokia
Snake – unul din cele mai populare jocuri Nokia

Nu este un joc complex, doar unul de îndemânare și precizie și nu este un joc video adaptat pentru touchscreen. La vremea la care a fost lansat se juca pe telefonul cu butoane, era popular pentru că nu aveai efectiv ce să faci altceva pe telefon, doar să vorbești, să trimiți SMS-uri sau să joci cele câteva jocuri preinstalate. Cele mai multe telefoane Nokia, precum 3310 din imagine – pe care întâmplător eu l-am avut – nu aveau alte jocuri decît Snake. Deci era la fel de popular precum Solitaire pe vechile versiuni de Windows.

Noul joc are o grafică mai bună și are opțiunea de a derula înapoi (rewind) dacă ai greșit și ai pierdut viața. Sunt realizate zece niveluri, sunt diverse metode de a câștiga puncte și o serie de clasamente. Deși acum nu mi-ar place să mai joc Snake, cred că o să-l descarc după lansare doar pentru a vedea dacă măcar îmi amintește de vechea versiune sau se folosesc doar de nume 🙂 Și sunt curios ce anume ai putea cumpăra, pentru că este aplicație free, cu opțiuni de cumpărare.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!