Anul trecut am văzut la IFA Berlin conceptul Panasonic privind televizorul complet fără fire. Ideea a fost actualizată anul ăsta la CES 2023, deși toată lumea tinde să creadă că este ceva nou. Astăzi, vine rândul LG să facă „primul” televizor eliberat de fire, LG Signature OLED M de 97 de inch.

LG Signature OLED M

LG Signature OLED M

Televizorul LG vine cu tehnologia Zero Connect, o soluție wireless capabilă de transmisie video și audio în timp real la o frecvență de până la 4K 120Hz. Noul și revoluționarul televizor OLED M3 oferă o calitate superioară a imaginii și sunetului, precum și flexibilitate la instalare și conectare. O realizare în materie de tehnologie și design, OLED 4K wireless de la LG este laureat al premiilor pentru inovație CES 2023 la două categorii.

Spre deosebire de televizoarele convenționale, M3 vine cu o cutie separată Zero Connect care trimite semnal video și audio wireless către ecranul de 97 de inch al televizorului. Cutia Zero Connect poate fi amplasată oriunde în cameră, ajută la crearea unui mediu de vizionare mai ordonat și oferă utilizatorilor o mai mare libertate de amenajare a spațiului. De asemenea, este prevăzută cu mai multe porturi pentru conectarea dispozitivelor HDMI utilizate în mod obișnuit, cum ar fi decodoarele de cablu/satelit și consolele de jocuri și se poate conecta wireless cu soundbar-urile compatibile pentru un sunet clar și puternic.

Pe lângă faptul că le oferă utilizatorilor mai multă libertate în amenajarea spațiului, M3 și cutia Zero Connect le permit utilizatorilor să instaleze cu ușurință noul televizor LG OLED eliminând dezordinea cablurilor. De asemenea, designul minimalist și elegant al televizorului de 97 de inch One Wall Design îl transformă într-o piesă demnă de admirat. Soluția wireless oferită de LG se bazează pe tehnologii de ultimă generație care asigură o transmisie audio-video fiabilă către ecranul OLED autoiluminat al modelului M3, permițând utilizatorilor să se bucure de conținut la 4K 120Hz și de un sunet clar.

Pentru a asigura transferul perfect al datelor de la boxă la televizor, compania a dezvoltat un algoritm care identifică instantaneu calea optimă de transmisie. Algoritmul ajută la reducerea la minimum a erorilor de transmisie sau a întreruperilor, deoarece poate recunoaște schimbările din mediul înconjurător, precum persoanele sau animalele de companie care se deplasează prin cameră. În plus, pentru o putere maximă a semnalului, antena cutiei poate fi ușor rotită și/sau înclinată pentru a se alinia cu locația televizorului. Pentru o experiență de utilizare completă, cutia Zero Connect este compatibilă cu recunoașterea vocală, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot porni și gestiona M3 și dispozitivele conectate folosind comenzi vocale simple.

În ciuda dimensiunii impunătoare a ecranului, M3 se integrează cu ușurință în decorul interior grație designului discret One Wall Design. M3 și suportul său integrat sunt așezate la același nivel cu peretele, fără spații vizibile, prezentând o estetică elegantă asemănătoare unei galerii de artă, care sporește calitatea excepțională a imaginii autoiluminate a televizorului.