Asus Zenfone 9 ar urma să fie lansat oficial pe 28 iulie. Era și timpul să apară noua serie, după lansarea ROG Phone 6. Se pare că anul acesta lansează doar un succesor pentru modelul compact. Nu am văzut niciun zvon despre modelul Flip.

Ce știm despre Asus Zenfone 9

Asus Zenfone 9 va fi dezvăluit la mai multe evenimente din New York, Berlin și Taipei la ora 13:00 UTC (16:00 în România). Vă puteți aștepta ca lansarea să fie transmisă în direct pe YouTube și pe conturile de rețele sociale ale mărcii taiwaneze.

Asus nu a divulgat nimic despre Zenfone 9 în afară de a arăta partea frontală a smartphone-ului. Cu toate acestea, un videoclip promoțional oficial care a apărut săptămâna trecută pe contul oficial al companiei a dezvăluit designul și specificațiile lui Zenfone 9. Acel video a dispărut, dar a fost copiat pe diverse conturi. El dezvăluie inclusiv procesorul Snapdragon 8+ Gen 1, ecranul AMOLED cu diagonala de 5.9 inch, rata de refresh la 120 Hz, cameră principală Sony IMX766 de 50 MP cu gimbal și o baterie de 4.300 mAh. Puteți viziona videoclipul mai jos.Restul videoclipului detaliază scanerul de amprente montat lateral, difuzoarele stereo și o mufă pentru căști sus. De asemenea, primim confirmarea că dispozitivul este rezistent la apă și praf IP68. Videoclipul prezintă, de asemenea, un suport inteligent opțional pentru rucsac, care fixează telefonul în siguranță, cu un cablu retractabil atașat la carcasă. Putem vedea, de asemenea, o husă de telefon Connex cu un suport încorporat și un suport pentru carduri.

La fel ca predecesorul ZenFone 8, ZenFone 9 va fi un telefon emblematic compact. Va veni în culorile roșu, alb murdar, negru și albastru. Anul trecut, modelul compact 8 avea tot ecran de 5.9 inch. Dacă Apple a venit de ani buni cu un model compact al terminalului iPhone, pe zona de Android nu exista alternativă. În plus, modelul oferea o combinație de chipset Qualcomm Snapdragon 888 cu o memorie RAM de 16 GB. Un nucleu puternic, care, în mod normal, este completat de alte specificații pe măsură.

Bateria era de 4000 mAh la Zenfone 8. Deci a crescut ceva anul acesta. Avea un ecran Samsung AMOLED cu rata de refresh de 120 Hz, cu un timp de răspuns de 1 ms, pentru o derulare lină și imagini fără efecte de încețoșare. Gamutul de culoare de nivel cinematografic acoperă 112% din spațiul DCI-P3, aducând la viață clipurile video și fotografiile. Luminozitatea de 1.000 de niți permite o lizibilitate facilă în aer liber. Pentru a menține mai mult timp aspectul impecabil, ecranul este protejat de cea mai recentă și cea mai rezistentă Corning Gorilla Glass Victus.