Google și HTC au semnat un acord de parteneriat de 1,1 miliarde de dolari, prin care brandul taiwanez va ceda o parte din angajați și patente. Brandul HTC va rămâne activ, urmând să lanseze noi terminale.

Angajații care lucrau la Pixel și proiectele comune cu Google se vor muta la Google. HTC va continua să facă telefoane proprii și spune că lucrează deja la următorul vârf de gamă, care va fi lansat în curând.

Parteneriatul strategic Google / HTC durează de peste 10 ani. Taiwanezii au făcut primul telefon Android, apoi au lucrat la Nexus, apoi la Pixel. Google spune ca își va consolida divizia care se ocupa dee hardware și de telefoanele Pixel, iar accesul la patente consolidează acest lucru.

De asemenea, prin investiția realizată sprijină compania din Taiwan să continue inovațiile în tehnologie. Tranzacția depinde și de aprobarea autorităților și urmează să fie încheiată anul viitor.

HTC va putea să continue dezvoltarea diviziei de Realitate Virtuală Vive și celelalte proiecte pe care le are în zona wearables și Internet of Things.

Telefoanele HTC au fost la un moment dat cele mai cautate pe piață, fiind practic cel mai mare rival Apple atunci. Pe vremea Magic și Legend puține terminale erau comparabile. Dar HTC a începuta un moment dat să nu mai țină cont de cerințele utilizatorilor, iar terminalele, deși foarte bune și inovative poate, nu au avut vânzările dorite.

Nici după anii de scăderi HTC nu a revenit asupra opțiunilor și a continuat să meargă pe drumul său. Telefoanele sunt tot bune, HTC 11 a fost foarte bun, dar nu prea este pe gustul publicului. Au făcut și noua inovație cu Edge Sense, se poate controla telefonul din apăsarea pe marginile telefonului. Dar nu prea știe lumea de asta și cei care știu nu prea folosesc funcția. Pe de altă parte, ca la LG sau Sony, telefoanele sunt foarte scumpe, iar la acel nivel de preț, doar Samsung și Apple pot vinde.