Astăzi trebuia să ajung la deschiderea centrului Amazon din București, din păcate nu am reușit. Dar găsiți toate detaliile pe Profit.ro.

Foto: © Jonathan Weiss | Dreamstime.com

Update (poziția Amazon):

Amazon și Amazon Web Services (AWS) inaugurează oficial noul sediu și Centru de Dezvoltare și Tehnologie din București, creând peste 650 de locuri permanente în domeniul tehnologiei cât și în mediul corporate, care se adaugă celor 1000 pe care compania le are deja în România.
Centrul de Dezvoltare Amazon România va continua să se concentreze pe crearea unor caracteristici noi și inovatoare ale tehnologiei Amazon, incluzând construirea limbajului din spatele dispozitivului Alexa, dar și asupra tehnologiilor cheie care formează fundația AWS.

Noul sediu Amazon și AWS găzduiesc un nou Centru de Inginerie, unul de dezvoltare a tehnologiei, a soluțiilor lingvistice pentru Alexa, dar și testarea a produselor Alexa, toate fiind implicate în dezvoltarea, inovarea soluțiilor tehnologice și consolidarea operațiunilor de pe site-ul Amazon. Amazon oferă oportunități de carieră pentru ingineri, specialiști în lingvistică, manageri de proiect și manageri de echipă.

Amazon, cel mai puternic retailer online, prezent pe piața din România de 13 ani, vrea să angajeze 650 de persoane în centrul din București. Recent tocmai deschiseseră centrul de la Iași, iar apoi au anunțat extinderea operațiunilor de acolo. Este foarte bine că sunt și la București, iar întrebarea veșnică rămâne: când va veni Amazon în Romania pe partea de retail online? Și mai ales, cum va veni.

La București sunt dezvoltate soluții pentru divizia de cloud și pentru asistentul vocal Alexa. Amazon este prezentă din 2005 în România, unde are un centru și la Iași, unde lucrează 1.000 de oameni. Compania spune că a investit aproape 100 de milioane euro în România, de când este prezentă, conform Hotnews.

Cu o suprafață de peste 13.000 de metri pătrați, noul sediu Amazon și Amazon Wev service găzduiește un nou centru de inginerie, unul de dezvoltare a tehnologiei, a soluțiilor lingvistice pentru Alexa, dar și testare a produselor Alexa, toate fiind implicate în dezvoltarea, inovarea soluțiilor tehnologice și consolidarea operațiunilor de pe site-ul Amazon.

Amazon spune că va dezvolta în țară și un model de muncă la distanță, astfel încât angajații să poată lucra de acasă. Compania anunța în 2017 un plan ambițios de extindere în Europa, iar inaugurarea din România este parte a planului. Proiectul Globalworth Campus din Pipera are trei clădiri, prima fiind a Amazon și având 29.000 mp. Suprafața totală a clădirilor este de 88.000 mp. Amazon are cinci etaje. Globalworth este unul dintre cei mai mari investitori în clădiri de birouri de pe piața românească. Printre proiectele la care compania lucrează se numără noul sediu Groupe Renault din zona Preciziei.

Afacerile Amazon Development Center România au crescut în 2017 cu 45% la 155,6 milioane lei, conform datelor de la Finanțe. Profitul net a înregistrat o creștere și mai mare, de aproape 90%, ajungând astfel la 9,2 milioane lei.