Magazinul online de parfumuri și cosmetice Aoro.ro va trece printr-un proces de relansare pe piața din România, devine de azi Aoro by Notino și peste câteva luni își va schimba denumirea complet în Notino.ro. Era cazul să schimbe imagina după câte scandaluri au fost cu vechiul brand.

Aoro făcea parte din grupul internațional Notino, care se prezintă drept cel mai mare retailer online specializat în produse de frumusețe din Europa. În România, Aoro s-a lansat în 2009 și în 2016, a avut o cifră de afaceri de peste 18 milioane de euro, cu peste 15% în plus față de 2015, iar compania este în continuă creștere.

Grupul internațional numit Notino a fost fondat în 2004 de către antreprenorul de origine cehă Michal Zámec. Sediul logistic global al companiei se află în capitala tehnologică a Cehiei, Brno, iar firma are birouri în mai multe țări. Cifra de afaceri a grupului Notino în 2016 a fost de 220 de milioane de euro. La finalul anului trecut managementul grupului a decis să integreze toate operațiunile sale sub un singur nume: Notino. Procesul de rebranding a început atunci în Cehia, Germania și Austria, și continuă anul acesta cu piețe cheie, cum este și România.

Gabriela Lungu
Gabriela Lungu, marketing manager Notino

La conducerea activităților de marketing și comunicare ale grupului internațional se află, începând cu 1 martie 2017, Gabriela Lungu, cu funcția de Global Chief Marketing Officer.

Pentru România au anunțat și o noutate: Notino a încheiat un parteneriat cu serviicul de curierat Coletăria, iar clienții pot opta de acum pentru livrarea pachetelor acasă sau ridicarea lor de la unul dintre punctele de pick-up puse la dispoziție de către Coletăria. În plus, până la 31 mai 2017, Aoro by Notino oferă livrare gratuită tuturor clienților săi. Pentru a beneficia de această gratuitate, clienții pot introduce codul „salutnotino” în rubrica special destinată pe site, atunci când optează să vizualizeze coșul de cumpărături.