Deși părea un pariu riscant pentru compania taiwaneză, seria de terminale Zenfone a avut vânzări în creștere. În trimestrul al doilea din 2015, Asus a vândut 5 milioane de terminale, comparat cu 3 milioane în primele trei luni ale anului și câteva sute de mii anul anterior.

Asus-Zenfone-2-10

Targetul pentru trimestrul al treilea este de 6 milioane de unități și este clar de ce Asus se concentrează acum spre zona smartphone, când vânzările de tablete sunt în scădere și nici PC-ul nu se simte foarte bine. Pe tablete, dacă în primele 3 luni vindeau 1.5 milioane de unități, în trimestrul al doilea au vândut doar un milion de unități.

Asus vrea să vândă anul acesta între 17 și 25 de milioane de terminale smartphone. Totul depinde de trimestrul al patrulea, perioada de Sărbători, când cifrele ar putea fi mai mari decât în restul anului.

Asus Zenfone 2 este un terminal cu preț bun, cu dotări hardware foarte bune. Cred că modelul de top va contribui atât la vânzările generale, cât și la creșterea vânzărilor pentru modelele mai ieftine.

În trimestrul al doilea veniturile Asus au crescut cu 4% pînă la 2.77 miliarde de euro, dar profitul a scăzut cu 3% la 130 de milioane de euro.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!