Bigstep, furnizor global de servicii de cloud și big data, a anunțat astăzi lansarea celui mai modern data center din România și din Europa de Est. Compania se extinde în regiune, au investit 5 milioane de euro pe piața locală. Noul data center a costat peste 1 milion de euro.

Bigstep este primul furnizor global de Infrastructură ca Serviciu (IaaS) care oferă clienților posibilitatea de a-și stoca datele local. Astfel, vine în întâmpinarea companiilor care trebuie să respecte norme legislative care impun stocarea și prelucrarea datelor în interiorul granițelor, asigurând în același timp latență minimă.
Bigstep Metal Cloud a obținut o serie de premii pentru inovație și se distinge față de jucătorii globali prin faptul că operează cu infrastructură fizică (bare-metal) și nu virtuală, oferind același nivel de flexibilitate și scalabilitate, dar și performanță consistentă și securitate.

Punctul de prezență Bigstep din România este parte a unui rețele globale. Clienții din România vor putea, din aceeași interfață, să contracteze servicii din alte puncte de prezență, cum ar fi cele din Londra sau Chicago, pentru a construi infrastructuri redundante și cât mai aproape de utilizatorii finali. De asemenea, prin intermediul aceleiași interfețe, utilizatori internaționali vor putea deservi mai bine piața din Europa de Est.

Bigstep Metal Cloud, platforma pusă la dispoziție de companie, oferă puterea și securitatea mașinilor fizice (bare-metal), dar și flexibilitatea cloud-ului public. Aplicațiile de BI & analytics, bazele de date NoSQL, motoarele de căutare și analiză ating performanțe cu până la 500% mai mari pe infrastructura Bigstep, față de cloud-urile virtualizate. Prin interfața drag & drop intuitivă oferită de Bigstep, utilizatorii pot proiecta, implementa și gestiona infrastructuri complexe în câteva minute, cu doar câteva clickuri.

Au deocamdată clienți precum eMag, BRD și Carrefour.