Hewlett-Packard (HP) a decis să cumpere divizia de imprimante Samsung pentru 1 miliard dolari, conform WSJ. Intenția lor este să domine industria de imprimante pentru companii.

samsung-printer-compressor

În urma acestei tranzacții, Samsung va investi de asemenea în acțiunile HP, suma fiind estimată între 100 și 300 de milioane de dolari.

HP și-a separat divizia de imprimare și computere de cea care include serviciile business. Acum divizia hardware nu merge extraordinar, vânzările de dispozitive au scăzut cu 10%, iar veniturile din consumabile au scăzut cu 18 procente. HP va utiliza acum contactele Samsung pentru a furniza echipamente companiilor. Focusul este pe dispozitive de format mare, cele care aduc și profit.

Samsung avea și tehnologia pentru a construi motorul imprimantelor laser (print engine), pe când HP pînă acum cumpăra aceste componente de la alți funrizori. Costul acestor componente reprezintă circa 15% din costul imprimatei finale. Achiziția are sens, vor avea propriile soluții și acces la clienți mai mulți. Pe de altă parte, nici Samsung nu o ducea foarte bine pe zona de imprimare, veniturile diviziei fiind în scădere cu 8.9% față de anul trecut.

Analiștii estimează că Samsung era numărul 5 mondial pe imprimante cu vânzări anuale estimate la 1-1.6 miliarde de dolari.