Hewlett-Packard (HP) a decis să cumpere divizia de imprimante Samsung pentru 1 miliard dolari, conform WSJ. Intenția lor este să domine industria de imprimante pentru companii.

samsung-printer-compressor

În urma acestei tranzacții, Samsung va investi de asemenea în acțiunile HP, suma fiind estimată între 100 și 300 de milioane de dolari.

HP și-a separat divizia de imprimare și computere de cea care include serviciile business. Acum divizia hardware nu merge extraordinar, vânzările de dispozitive au scăzut cu 10%, iar veniturile din consumabile au scăzut cu 18 procente. HP va utiliza acum contactele Samsung pentru a furniza echipamente companiilor. Focusul este pe dispozitive de format mare, cele care aduc și profit.

Samsung avea și tehnologia pentru a construi motorul imprimantelor laser (print engine), pe când HP pînă acum cumpăra aceste componente de la alți funrizori. Costul acestor componente reprezintă circa 15% din costul imprimatei finale. Achiziția are sens, vor avea propriile soluții și acces la clienți mai mulți. Pe de altă parte, nici Samsung nu o ducea foarte bine pe zona de imprimare, veniturile diviziei fiind în scădere cu 8.9% față de anul trecut.

Analiștii estimează că Samsung era numărul 5 mondial pe imprimante cu vânzări anuale estimate la 1-1.6 miliarde de dolari.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!