eMAG va investi 300 milioane lei în cel mai mare depozit din sud-estul Europei, cu o suprafață de 120.000 mp, situat în apropiere de autostradă și aproape de depozitul de care v-am scris.

eMAG anunță și un plan de investiții majore pe termen lung, care va duce la crearea a peste 4.000 de locuri de muncă. Noul depozit va avea 120.000 mp pentru a extinde capacitatea logistică a celui mai mare retailer din România. Noul depozit va acoperi nevoile de livrare către clienți în următorii ani. Acesta va susține strategia eMAG de dezvoltare la nivel regional și va fi construit de la zero până la până la începutul anului 2019.

Investiția va genera numeroase beneficii pentru comunitatea locală și va ajuta la dezvoltarea zonei prin deschiderea unui număr mare de locuri de muncă, iar clienții eMAG vor beneficia de servicii de livrare mai bune, a declarat Iulian Stanciu, CEO eMAG. Este cea mai mare investiție a eMAG de până acum, iar proiectul va fi gata la începutul anului 2019.

Depozitul va fi dedicat produselor voluminoase medii și mari (televizoare, mașini de spălat, frigidere, aspiratoare, etc.) și va avea o capacitate de 3 milioane de unități, fiind cel mai mare depozit de acest tip din sud-estul Europei. Pe lângă spațiul de depozitare, o bună parte din investiție a fost alocată pentru tehnologia de sortare automatizată și predare. Astfel, depozitul va fi dotat cu rafturi de stocare a produselor, un sistem automatizat de benzi conveioare și sortere automatizare. În vârful de activitate, 200 de camioane cu marfă vor putea fi încărcate zilnic la depozit.

Noul depozit va fi construit într-o zonă cu acces la autostradă, la ieșire din București, în județul Giurgiu, în apropierea depozitului eMAG actual, ceea ce va permite o îmbunătățire a proceselor logistice. Pentru deschiderea noului depozit, eMAG va angaja peste 750 de specialiști și operatori de logistică în prima etapă de dezvoltare, urmând ca numărul acestora să crească în următorii ani. eMAG a achiziționat o suprafață de 600.000 mp pentru dezvoltarea proiectului.