Euroweb România, unul dintre furnizorii locali de servicii telecom și IT pentru clienții business, vizează o creștere de 100% a veniturilor generate de soluțiile de securitate informatică, în acest an.

Foto: © Solarseven | Dreamstime.com

Creșterea și diversificarea amenințărilor digitale, precum și alinierea până la 25 mai 2018 la cerințele Regulamentului General privind Protecția Datelor Personale (GDPR) obligă companiile să acorde o importanță sporită securității informatice. În acest context, Euroweb oferă soluții complexe destinate securizării infrastructurilor IT interne ale clienților, a conexiunilor și a serviciilor derulate prin cloud.

Euroweb poate personaliza soluția de securitate la nivel de client și conexiune, pentru maximum de flexibilitate și eficiență. Toate serviciile beneficiază de suport tehnic non-stop, acesta fiind recunoscut pentru nivelul ridicat de profesionalism. Bunăoară, România găzduiește centrul de suport pentru întreaga regiune geografică, în cadrul grupului TT International. Tocmai de aceea, ponderea clienților care optează pentru astfel de pachete (acces/cloud/securitate) crește constant. În prezent 3 din 10 clienți optează pentru o soluție la pachet.

În centrele de date Euroweb, clienții pot beneficia de protecția fizică a datelor, controlul accesului, securitatea rețelei, securitatea stocării și a procesării, monitorizarea sistemelor, prevenirea atacurilor, disaster recovery etc, aspecte solicitate în cadrul GDPR.

Back-up în centrele de date Euroweb

Amenințările crescânde de tip ‘ransomware’ forțează firmele să revizuiască și să prioritizeze strategiile de prevenire și recuperare. Riscurile pot fi reduse dramatic prin dezvoltarea unor planuri de back-up în centrele de date Euroweb și prin securizarea infrastructurii (servere, conexiuni, stații de lucru) optând pentru serviciile de securitate furnizate de provider. Dezvoltarea monedelor virtuale, atacurile asupra cursurilor de schimb și nevoia de sisteme de mining reprezintă încă un scop pentru hackerii interesați să exploateze infrastructuri vulnerabile. Nesecurizarea rețelei reprezintă o breșă de securitate foarte mare, poarta pentru culegerea de informații din rețea fiind deschisă la simpla accesare a unor legături nesecurizate.

Soluții de securitate bazate pe cele mai noi tehnologii
Inteligența artificială și abilitățile de învățare ale mașinilor joacă deja un rol important în strategiile de securitate digitală. Totodată, atacurile vor deveni din ce în ce mai sofisticate, bazându-se tot pe Inteligența Artificială. Prin parteneriatele strategice cu jucători importanți în domeniul securității informatice (Cisco, Fortinet, Bitdefender), Euroweb furnizează soluții complexe bazate pe cele mai noi tehnologii în materie, care pot include detecția și răspunsul la nivelul stațiilor de lucru, identificarea riscurilor, monitorizarea traficului, analiza bigdata și reacția în timp real.

Securitate pentru serviciile cloud

Soluțiile de tip cloud susțin în prezent tot mai multe strategii digitale, iar companiile trebuie să acorde un interes și mai mare asupra securizării infrastructurii informatice. Euroweb furnizează soluții de securitate pliate pe specificul fiecărui client de servere virtuale/fizice: de la site-urile de prezentare la aplicațiile informatice sensibile (ERP/CRM) și magazinele virtuale.

În timp ce firmele mici vor migra către soluții cloud, organizațiile mari cu activități distribuite în teritoriu vor opta pentru o descentralizare a infrastructurii, optând pentru huburi și centre de date locale pentru procesarea datelor. Distribuirea sistemului informatic pentru mai multă eficiență va aduce și o creștere a interesului pentru soluții de securitate aferente. Euroweb oferă atât soluții pentru securizarea interconexiunilor între locațiile clienților, cât și infrastructură în marile orașe.