La aproape doi ani după ce au forțat utilizatorii să descarce Messenger, acum cei de la Facebook se laudă peste tot că au 1 miliard de utilizatori. Nu pot să zic că nu îl folosesc deloc, dar prefer oricând WhatsApp.

Facebook-Messenger-large-930x509-compressor

Practic singurul merit al Messenger a fost posibilitatea de a contacta pe oricine are cont de Facebook. Dacă înainte mesajele se trimiteau doar prin site, a urmat perioada cu notificări și apoi au interzis accesul la mesaje pe telefon, pentru ca utilizatorii să fie obligați să descarce noua aplicație.

WhatsApp a trecut de miliardul de utilizatori fără să forțeze pe nimeni. Aplicația Line de care n-au auzit prea mulți români a ajuns la 600 de milioane de utilizatori fără să oblige pe nimeni. Asta ar trebui să le spună ceva celor de la Facebook.

În fiecare lună, 1 miliard de mesaje și 17 miliarde de poze trec prin serverele Messenger. În fiecare zi, 380 de milioane de stickere și 22 de milioane de gif-uri sunt trimise de utilizatori în toată lumea. Aplicația a fost lansată prin 2011, sub numele Beluga și a fost cumpărată de Facebook. Utilizatorii nu erau disperați să adopte o nouă soluție de chat, așa că după lansarea oficială sub numele Messenger, s-au oprit pe la 200 de milioane de utilizatori. Iar ideea cuiva a fost să oblige utilizatorii să descarce aplicație, ceea ce a dus la – succes…

Acum cei de la Messenger vorbesc despre visul lor cu roboții, cu asistenții digitali care vor rezolva probleme în interiorul aplicației. Mie personal mi se pare un pic inutil, un efort suplimentar aiurea, dar poate că fanii Messenger, cei care se bucură de aplicație, vor aprecia asta.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!