Distribuitorul de soluții IT Veracomp a semnat un acord cu Gemalto, producător de tehnologie de securitate IT. Acordul face parte din strategia de consolidare a portofoliului pe segmentul soluţiilor de securitate. Veracomp aniversează anul acesta 10 ani de la înfiinţare, iar din 2013 până în 2016 compania a înregistrat o creştere susţinută de peste 30%.


© Mikkolem | Dreamstime.com – security

Anul trecut, Veracomp a adăugat la portofoliul de furnizori unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii de securitate, TrendMicro, care și-a confirmat potenţialul în piaţă românească. Pentru 2017, distribuitorul îşi propune să continue procesul de consolidare, atât la nivel de portofoliu de furnizori, cât şi în ceea ce priveşte reţeaua de parteneri şi serviciile adăugate dedicate acesteia. Gemalto este un prim pas.

Din totalul cifrei de afaceri, în ponderea vânzărilor pe grupe de soluţii, predomină soluţiile de networking şi securitate care realizează aproximativ 68% din totalul încasărilor. Din totalul veniturilor, peste 80% sunt generate din proiecte şi doar 20% din vânzări punctuale de tip run-rate.