Producătorul de ceasuri clasice Fossil (care deține și brandul Skagen) a decis să cumpere compania Misfit, cunoscută pentru realizarea unei tehnologii de tracking pentru dispozitive smart – brățări și alte gadgeturi. Probabil vor intra tare în zona de smartwatch, după anunțul recent făcut de Tag Heuer.

Misfit Shine - brățară smart + ceas
Misfit Shine – brățară smart + ceas

Prețul plătit de Fossil pentru compania americană este de 260 de milioane de dolari.

Zona de dispozitive smart este acum foarte concurențială, nici Fitbit care a avut cele mai mari vânzări anul trecut, nici Jawbone, dar nici alte companii nu o duc foarte bine. Apple a reușit să atragă atenția cu iWatch, Samsung face multe modele de Gear, iar alte companii mici vin cu variante ieftine – Xiaomi și altele. Consumatorii sunt împărțiți, nu știu dacă e util un ceas sau doar o simplă brățară, așa că situația este oarecum dificilă.

Cei de la Fossil spun că piața se mișcă acum spre device-urile smart, conectate, iar ceea ce contează este tehnologia și design-ul. Așa că au ales Misfit ca fiind combinația perfectă pentru brandurile Fossil sau Skagen. Vor fi multe produse smart pregătite pentru anul viitor.

Lansat în 2011, Misfit a avut primul produs oficial în 2013 și a avut success datorită orientării spre fashion. Au colaborat cu Speedo sau Svarowski și au cucerit piața cu seria Shine (foto de mai sus).

Cei de la Fossil recunosc că vor avea mult de muncă să realizeze modele smart. Compania vinde la nivel mondial cam 50 de milioane de ceasuri pe an.