Taiwanezii de la Foxconn, cei care asamblează iPhone și o mulțime de alte gadgeturi, vor cumpăra pînă la urmă brandul japonez Sharp. Plătesc aproximativ 3.5 miliarde de dolari pe 66% din acțiuni, mai puțin decât se anunța inițial.

foxconn-building

Pe scurt, linia de display-uri va fi salvată, cel puțin partea pentru smartphone. Sharp furniza display-uri pentru Apple, ca să facă iPhone la Foxconn, cu alte cuvinte este o decizie logică.

Sharp a trecut de 100 de ani, compania pornise la drum cu fabricarea de pixuri și catarame de curea, a ajuns un gigant la industriei high-tech, dar preferințele cumpărătorilor s-au schimbat dramatic în ultimii ani, favorizând companiile coreene, apoi taiwaneze și chineze. Sharp a avut pierderi de 1.5 miliarde de dolari în ultimul an. Evident, vor urma concedieri, restructurări și așa mai departe.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!