Chiar daca n-a avut succes cu proiectul Nexus, Google a confirmat azi oficial ca va cumpara Motorola pentru 12.5 miliarde de dolari. Deocamdata Microsoft ramane cel mai mare jucator din domeniu fara o divizie hardware pentru telefoane. Ce va iesi din achizitia Motorola? Probabil o serie de terminale mai bune, cu mai putine bug-uri. Nu stim insa da vor avea si succes comercial 🙂

Update: BusinessWeek zic ca exista un acord “prenuptial” intre companii – 2.5 miliarde de dolari pentru Motorola daca esueaza tranzactia. O suma de 6 ori nai mare decat se obianuieste.

Ce pot eu sa comenteze acum? Stiu ca Motorola cauta un cumparator de ceva vreme. In ciuda faptului ca au inventat telefonul mobil, oamenii n-au stiut sa urmeze trendul, s-au obisnuit sa impuna trendul pietei. Ca si Nokia mai tarziu. Dupa hit-ul RAZR, Motorola n-a stiut ce sa mai faca, au trecut cinci-sase ani pina au decis sa mearga pe Android. Succesul limitat este datorat exclusiv lipsei de promovare, a lipsei sprijinului de la operatorii telecom, de lipsa campaniilor de promovare si asa mai departe. Telefoanele nu sunt slabe, din contra. Eu le consider la același nivel cu terminalele glossy din Est.
Dar în același timp este adevărat că au coborât și ei mult pretențiile, mai ales datorită rezutlatelor mediocre. Poate combinând experiențele acumulate cu Nexus, vor reuși să scoată ceva fix pe gustul pieței. Acum platformă solidă au.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected]
NU SUNT SERVICE SAU MAGAZIN !