Începând din luna septembrie 2017, programul Google Launchpad Accelerator este disponibil oficial și pentru start-up-uri din România. Acesta se adresează start-up-urilor mature din domeniul tehnologiei, care au dezvoltat și lansat deja un produs și vor să se extindă la nivel global.

Credit foto: © Thodonal | Dreamstime

 

Google Launchpad Accelerator este un program de mentorat cu o durată de șase luni pus la dispoziție de Google companiilor selectate, cu scopul susținerii creșterii acestora. Programul demarează cu două săptămâni de pregătire la San Francisco, unde vor avea parte de traininguri intensive cu ingineri și manageri de produs din peste 20 de echipe Google, precum și întâlniri cu experți din toată lumea. În cele 6 luni, participanții vor primi suport din partea Google (în valoare de 50.000$), produse Google, sprijin pe zona de PR și vor colabora strâns cu echipa Google din țara lor de origine.

Pagina programului Launchpad Acceelerator include și  formularul de înscriere și exemple de start-up-uri selectate în edițiile anterioare ale programului. Înscrierile se vor închide pe 2 octombrie. Start-up-urile acceptate în cadrul programului vor merge la San Francisco la finalul anului.

Mai multe detalii despre Launchpad Accelerator, eligibilitate, condițiile de selecție și program puteți ciți pe blogul Google, unde se anunța extinderea programului.

Launchpad Accelerator nu era disponibil pînă acum în România. Google vrea astfel să stimuleze echipele care lucrează non-stop la rezolvarea unor probleme care afectează pe toată lumea, fie că este vorba de consumatori, dar mai ales dacă rezolvă probleme pe care le întâlnesc des companiile. Focusul pare să fie pe soluții tech pentru piețele în care activează firmele, dar care să poată fi apoi extins la nivel internațional. Caută de asemenea oameni care să poată împărtăși apoi experiențele din Silicon Valley către comunitățile locale din țările unde activează.

Google plătește pentru membrii echipei toate costurile, transport și cazare, mâncare, pentru două săptămâni la San Francisco. Sunt convins că merită să ai această experiență.