Deși veniturile HTC au continuat să scadă, există câteva semnale pozitive cu ajutorul cărora analiștii au tras concluzia că taiwanezii își revin după ani de scădere. Modelul HTC 10 a avut un succes moderat, mai mult de imagine, dar e mai mult decât nimic.

HTC 10 review (6)

Practic, veniturile din luna august au scăzut cu 4% comparat cu anul anterior, dar nu mai scad cu 80% cum se întâmpla la începutul acestui an. De asemenea, comparat cu iulie, în august veniturile au crescut cu 4.11%. Veniturile companiei au fost de 209.94 milioane de dolari, un rezultat bun pentru HTC. Nu cunoaștem deocmadată evoluția profitului, o să vedem asta după ce se încheie trimestrul trei, la final de septembrie.

HTC a mai avut profit acum doi ani, dar este pe un trend negativ de peste 4 ani. Totul a început cu lansarea Galaxy S în 2010, iar apoi Galaxy Note în 2011. De atunci HTC a început să intre pe un trend negativ care nu a putut fi schimbat. Succesul One M7 a fost un moment bun, care a readus profitul, dar nu au știut să mențină creșterea, One m8 a dezamăgit, One m9 nu aducea nimic nou. Iată acum HTC 10 a prins oarecum, nicivorbă de cifrele de altădată, dar a prins. Linia Desire e ok, să vedem noile telefoane Google Pixel, poate așa vor reuși.

ads