Deși veniturile HTC au continuat să scadă, există câteva semnale pozitive cu ajutorul cărora analiștii au tras concluzia că taiwanezii își revin după ani de scădere. Modelul HTC 10 a avut un succes moderat, mai mult de imagine, dar e mai mult decât nimic.

HTC 10 review (6)

Practic, veniturile din luna august au scăzut cu 4% comparat cu anul anterior, dar nu mai scad cu 80% cum se întâmpla la începutul acestui an. De asemenea, comparat cu iulie, în august veniturile au crescut cu 4.11%. Veniturile companiei au fost de 209.94 milioane de dolari, un rezultat bun pentru HTC. Nu cunoaștem deocmadată evoluția profitului, o să vedem asta după ce se încheie trimestrul trei, la final de septembrie.

HTC a mai avut profit acum doi ani, dar este pe un trend negativ de peste 4 ani. Totul a început cu lansarea Galaxy S în 2010, iar apoi Galaxy Note în 2011. De atunci HTC a început să intre pe un trend negativ care nu a putut fi schimbat. Succesul One M7 a fost un moment bun, care a readus profitul, dar nu au știut să mențină creșterea, One m8 a dezamăgit, One m9 nu aducea nimic nou. Iată acum HTC 10 a prins oarecum, nicivorbă de cifrele de altădată, dar a prins. Linia Desire e ok, să vedem noile telefoane Google Pixel, poate așa vor reuși.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!