Google Pixel smartphone pare să fie următorul telefon Google, cel despre care se spunea că va înlocui seria Nexus, probabil cu caracteristicile atribuite modelelor Nexus 2016. Numele de Pixel vine de la tabletele cu Android precum Pixel C.

google pixel smartphone

Această informație este bazată pe zvonuri și este posibil să nu se confirme, dar totuși, privind în perspectivă, are sens. Evenimentul de lansare ar fi pe 4 octombrie și mai vedem atunci dacă se lansează sau nu.

ads

Ideea e simplă. Google are acum o cotă de circa 75% pe sisteme de operare mobile cu Android, cu două tipuri de terminale: cele Nexus care oferă experiența completă Android și cele făcute de alți producători. Un telefon cu adevărat Google ar pune accent pe alte servicii noi, abia lansate de companie. Vor face design-ul și detaliile tehnice in-house. Focusul interfeței va fi pe noile aplicații lansate la I/O și probabil asistentul digital Google Now. Nexus era făcut de parteneri, sub supraveghere Google, dar după ideile partenerilor.

Google Pixel va fi un terminal ca răspuns la iPhone, ca răspuns la posibilul Surface Phone al Microsoft. Sursele vorbesc și despre un model Google Pixel XL, care să aibă ecran mai mare. Pînă la urmă așa este și oferta Apple, probabil că și Microsoft va face asta, iar Samsung are S7 / Note 7 ca model similar.

Inginerii Google au niște atuuri în mânecă, se zvonea despre un procesor cu design patentat de Google, care ar aduce interes mare spre acest device. Apple câștigă toate bătăliile cu Android datorită procesorului făcut după design propriu și datorită sistemului de operare optimizat. Interfața rapidă, grafica mai bună, focus pe preferințele utilizatorilor, nu pe avioane.

Via