Am avut ocazia să testez un telefon Huawei, Vision, iar la Barcelona am văzut alte câteva modele, printre care faimosul quad-core Ascend D quad. Și am spus exact la fel: sunt produse bune, la nivel destul de avansat încât să concureze cu liderii industriei. Astăzi, Wall Street Journal are o întreagă analiză în care afirmă că Huawei va concura puternic marii jucători din industria terminalelor smartphone.

Huawei - MWC 2012 (c) Computerblog.ro
Huawei @ MWC 2012

Cei la WSJ s-au declarat impresionați de statuia făcută din telefoane Huawei – Pegas. Într-adevăr a fost o apariție și multă lume se uita și nu te prinzi imediat că este făcută din telefoane…

Pegas - din telefoane Huawei - (c) Computerblog.ro
Pegas - realizat din telefoane Huawei

Click pe poză pentru versiunea mărită…
Deși ZTE stă mai bine în clasamentele mondiale de vânzări, rivalii s-au orientat spre telefoane ieftine, în timp ce Huawei a mers spre zona smartphone. Jurnaliștii amintesc că anul trecut la Mobile World Congress, doar Huawei a lansat un terminal complet nou, deschizând linia Ascend. Competitorii au prezentat în 2011 doar terminale lansate deja. WSJ notează că Huawei a fost pe locul 8 mondial la vânzările de terminale smartphone.

(!) Video review A20e - apasă play 😉

Targetul Huawei pentru 2012 este de 50-60 de milioane de terminale smartphone. Aproximativ atât a fost targetul Samsung pe 2011. Cu singura diferență că seria Galaxy a ridicat vâzările coreenilor peste așteptări. Poate că Huawei nu va reuși o creștere la fel de fulminantă, dar peste doi ani tare mi-e că intră în topul marilor jucători recunoscuți la nivel mondial.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.