Am avut ocazia să testez un telefon Huawei, Vision, iar la Barcelona am văzut alte câteva modele, printre care faimosul quad-core Ascend D quad. Și am spus exact la fel: sunt produse bune, la nivel destul de avansat încât să concureze cu liderii industriei. Astăzi, Wall Street Journal are o întreagă analiză în care afirmă că Huawei va concura puternic marii jucători din industria terminalelor smartphone.

Huawei - MWC 2012 (c) Computerblog.ro
Huawei @ MWC 2012

Cei la WSJ s-au declarat impresionați de statuia făcută din telefoane Huawei – Pegas. Într-adevăr a fost o apariție și multă lume se uita și nu te prinzi imediat că este făcută din telefoane…

Pegas - din telefoane Huawei - (c) Computerblog.ro
Pegas - realizat din telefoane Huawei

Click pe poză pentru versiunea mărită…
Deși ZTE stă mai bine în clasamentele mondiale de vânzări, rivalii s-au orientat spre telefoane ieftine, în timp ce Huawei a mers spre zona smartphone. Jurnaliștii amintesc că anul trecut la Mobile World Congress, doar Huawei a lansat un terminal complet nou, deschizând linia Ascend. Competitorii au prezentat în 2011 doar terminale lansate deja. WSJ notează că Huawei a fost pe locul 8 mondial la vânzările de terminale smartphone.

Targetul Huawei pentru 2012 este de 50-60 de milioane de terminale smartphone. Aproximativ atât a fost targetul Samsung pe 2011. Cu singura diferență că seria Galaxy a ridicat vâzările coreenilor peste așteptări. Poate că Huawei nu va reuși o creștere la fel de fulminantă, dar peste doi ani tare mi-e că intră în topul marilor jucători recunoscuți la nivel mondial.