Instagram au fost acuzați recent că nu prea au “engagement” pe site, că le-au scăzut interacțiunile și așa mai departe. Ei nu au precizat că răspund criticilor, dar tot astăzi au dat un comunicat care anunță 500 de milioane de membri și 300 de milioane de unici pe zi.

instagram-compressor

Mă găsiți pe Insta aici.

Este foarte adevărat că zi de zi găsesc conturi tot mai interesante și cu imagini tot mai surprinzătoare, evident că nu mai am timpul necesar să dau like sau să comentez la toate. Dar ca nivel de acțiune nu a scăzut deloc în ultimii ani, dimpotrivă, a crescut de la an la an. Pe de altă parte, e foarte greu să pui conținut zilnic dacă nu ești Răzvan Pascu sau Cezar Dumitru să stai pe drum tot timpul. Eu combin fotografiile din arhivă cu imagini realizate în parc sau în călătoriile prin țară.

Instagram a adăugat 100 de milioane de noi utilizatori datorită integrării mai agresive cu Facebook, mereu te anunță care dintre prietenii FB este activ pe Insta și invers, am observat că și Facebook mi-a recomandat prieteni de pe Instagram, așa că e clar că se aliniază.

Cei de la Quartz care au publicat raportul critic citează date de la o firmă de analiză, nu sunt sigur dacă nu cumva este aceeași care spunea zilele trecute că interacțiunea Facebook a scăzut. Studiul se referă la utilizatorii de top, mai ales vedete care au zeci de milioane de followers, la care le-ar fi scăzut interacțiuni (like și comentarii). Păi cred și eu, după ce te uiți la pozele puse de vedete o lună, două, ori te plictisești că sunt repetitive, ori te enervezi când vezi nivelul de lux, ori pur și simplu nu-ți mai vine să comentezi.

Cu monetizarea Instagram cred că stau tot dificil, am văzut reclame, dar departe de nivelul Facebook.