Intel va investi aproape 15 miliarde de dolari în compania israeliană Mobileye, care produce tehnologie pentru mașinile autonome. Gigantul american oferă cam 34% peste valoarea de piață a companiei.

Compania Mobileye produce senzorii și camerele video necesare unor mașini autonome pentru a naviga în siguranță, fără un pilot uman. Intel va folosi tehnologia pentru a crea o nouă divizie pentru tehnologie auto, care va studia doar problemele mașinilor autonome. Vor să devină principalul furnizor de astfel de tehnologie pentru următoarea generație de vehicule.

Mobileye colabora deja cu Intel la un proiect BMW pentru realizarea unei mașini autonome. De asemenea, sunt implicați alături de alți producători auto într-un proiect care va crea cea mai mare hartă rutieră pentru mașini autonome, cu toate zonele periculoase marcate, ca să se poată descurca în diverse situații din teren. Printre clienții companiei se mai numără General Motors și Volvo.

ads

Intel a anunțat astfel și intenția de a intra în mai multe zone de tehnologie unde nu era prezent, pentru că accesul la date va fi vital, iar Intel este o compnie big data.