Compania de securitate cibernetică Kaspersky Lab aniversează 20 de ani de activitate. Am avut ocazia să mă întâlnesc cu Eugen Kaspersky acum 8 ani și a fost o întâlnire memorabilă, un adevărat personaj și un om implicat 100% în lupta contra infracțiunilor de pe Internet.

În moment aniversar, compania Kaspersky Lab urmărește să lanseze noi proiecte cheie, precum Security Cloud și sistemul de operare Kaspersky, pentru a ajuta companiile și utilizatorii individuali să se protejeze împotriva amenințărilor care evoluează constant. De la proiectul Earth 2050, care dezvăluie cum s-ar putea să arate amenințările cibernetice viitoare, până la experimentul Sound of Safety care analizează sunetele pe care oamenii le asociază cu sentimentul siguranței, Kaspersky Lab rămâne cu un pas înaintea infractorilor și în topul industriei de securitate cibernetică.

În 1989, un tânăr inginer de software a descoperit că propriul computer a fost atacat de virusul Cascade. Prin urmare, a decis să localizeze virusul, să îl analizeze și să creeze un program care l-ar putea neutraliza. Acest inginer era Eugene Kaspersky și așa a început povestea Kaspersky Lab, devenită acum o afacere cu o vechime de 20 de ani și peste 3700 de angajați.

ads

În 1997, Eugene și alți trei parteneri au fondat Kaspersky Lab. Începând doar cu 19 angajați, compania s-a dezvoltat, devenind unul dintre liderii din domeniul securității cibernetice, prezentă în 200 de țări și teritorii și având 35 de birouri, în 31 de țări. Produsele și tehnologiile Kaspersky Lab oferă protecție pentru peste 400 de milioane de utilizatori și 270.000 de clienți corporate din întreaga lume.

Cu o istorie de peste 20 de ani, compania a fost martora mai multor schimbări în peisajul amenințărilor cibernetice, precum și a modului în care utilizatorii și organizațiile abordează subiectul securității. Conectivitatea ne-a schimbat viețile pentru totdeauna, dar dependența de IT a transformat, în același timp, amenințările cibernetice într-o problemă globală.

Astăzi, portofoliul Kaspersky Lab cuprinde soluții de securitate IT pentru o gamă largă de clienți. Acestea protejează clienții, companiile mici și mijlocii și întreprinderile expuse diverselor tipuri de amenințări și le furnizează instrumentele potrivite pentru controlul și administrarea securității.