Oficialii europeni au ajuns la un acord privind legea securității IT, care obligă companiile să dezvăluie atacurile informatice care le afectează. Legea vizează mai ales corporațiile transfrontaliere, dar se aplică și altor companii. Acordul privind legea a fost găsit de Parlamentul European împreună cu reprezentanți ai tuturor țărilor membre.

lege securitate it

Sursa foto.

Andrus Ansip, care este vicepreședinte al Comisiei Europene care se ocupă de industria digitală, a declarat că noua lege va stimula încrederea în serviciile online și va asigura consumatorii din EU că datele lor nu sunt în pericol.

Europenii au recunoscut că „Internetul nu are granițe” și că o problemă dintr-o anumită zonă a Europei poate avea impact asupra întregului continent, de aceea a fost necesară o lege comună, care să se aplice în toate țările.

Legea vizează companiile cu caracter comercial, care stochează date privind clienții, să facă publice informațiile privind atacurile informatice. Se pare că legea nu obligă Facebook sau alte rețele sociale să facă același lucru.