Lenovo cumpără Motorola de la Google, care și-a irosit șansa de a realiza smartphone-uri Nexus mai performante. Sunt convins că Lenovo vor face treabă bună, cum au făcut și cu ThinkPad. Prețul diviziei Motorola Mobility este 2,91 miliarde de dolari, după ce Google acumpărat Motorola cu 12,5 miliarde de dolari. Se dovedește astfel faptul că Google vroia doar patente care să protejeze Android în cazul unor atacuri în justiție. Evident, Google păstrează în totalitate acele patente.motorola lenovo

Citez:

Google va păstra proprietatea asupra unei vaste majorități a portofoliului de patente ale Motorola Mobility, inclusiv solicitările curente de patentare și descrierile de invenții. În cadrul relației continue cu Google, Lenovo va primi o licență pentru acest bogat portofoliu de patente și alte elemente de proprietate intelectuala. Lenovo va prelua peste 2,000 de patente precum și marca comerciala Motorola Mobility.

Concurs! Dai subscribe și câștigi. Apasă play:

Cu ocazia asta Google a descoperit ceea ce Microsoft va afla peste puțină vreme. E greu ca marii jucători să colaboreze cu tine pe produse atunci când tu ai propria divizie hardware. Google s-a abținut să intervină mai serios în produsele Motorola tocmai pentru că se temeau de retragerea Samsung și a altor mari jucători din industria Android. Pe de altă parte, Samsung începe deja retragerea, dezvoltând Tizen. Așa că rămâne de văzut ceea ce se va întâmpla…

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!