Lenovo, compania chineză care a cumpărat divizia de PC-uri IBM în 2005, a anunțat acum că va prelua și divizia de servere low-end, pentru 2,3 miliarde de dolari. IBM căuta de puțină vreme un cumpărător, iar rivalul Dell era deja interesat de această divizie. Gigantul IBM a fost prima companie IT care a făcut pasul de la hardware și software spre consultanța IT. Rezultatele sale au dovedit că decizia a fost corectă, însă și pe acest segment sunt acum într-o fază de maturitate și stagnare. Așa cu sunt curios să vedem ce urmează 🙂

logo-ibm-lenovo-002

Concurs! Dai subscribe și câștigi. Apasă play:

IBM nu renunță de tot la servere, se vor ocupa în continuare de super-computere. Dar compania americană a renunțat la produsele ieftine, pentru companii IMM, zonă unde este o competiție intensă pe preț.

Lenovo va prelua iar angajații IBM, circa 7.500 de oameni.

Divizia cumpărată are la nivel anual venituri de 5 miliarde de dolari. După ce a preluat divizia de PC-uri IBM cu 2 miliarde de dolari, Lenovo a devenit în timp numărul unu mondial depășind HP.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!