Microsoft cumpără LinkedIn (oficial) pentru suma de 26.2 miliarde $, încă o poveste de succes pentru industria rețelelor sociale, dar încă o investiție riscantă pentru gigantul software.

MS-Linkedin-2016-06-12-1-c

Credit foto: Microsoft.

Este adevărat că Microsoft are miliarde de dolari pentru investiții și tot caută soluții smart pentru a cheltui acești bani. Este de asemenea adevărat că LinkedIn nu a dat încă faliment, rețeaua „pentru afaceri” fiind oarecum folosită de unii oameni, în timpul liber, mai mult pentru CV decât pentru altceva. Pe de altă parte, LinkedIn nu este afacerea viabilă care este Facebook, nu are potențialul de profit și nici atractivitatea Facebook.

ads

Microsoft va prelua LinkedIN și apoi va face propriile modificări, cum a făcut cu Nokia, de exemplu. Am putea face pariu că în 2-3 ani închid și povestea asta.

Ce spun oficialii celor două companii? LinkedIn va rămâne un site independent, condus de același CEO, Jeff Weiner. Site-ul are 433 milioane de membri la nivel global, o creștere de 19% comparat cu anul anterior. Peste 105 milioane de unici pe lună, o creștere de 9 procente. Cam 60% dintre vizitatori sunt pe terminale mobile, creșterea este de 49% comparat cu anul anterior. De asemenea, sunt 7 milioane de anunțuri de locuri de muncă, 101% creștere comparat cu anul precedent.

Sunt curios care vor fi următoarele anunțuri, după ce tranzacția este aprobată de toată lumea.